Galerii: Pärnu kossutiim oli valmistamas suurüllatust, kuid pidi tunnistama Ventspilsi nappi paremust (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pärnu Sadama korvpallimeeskond andis Eesti-Läti ühisliiga veerandfinaali avamatšis Läti valitsevale meistrile BK Ventspilsile kõva lahingu, juhtides mängu kolme veerandi jooksul, kuid pidi lõpuks vastu võtma kolmepunktilise kaotuse. 

Nagu Sadama peatreener Heiko Rannula enne mängu lubas, ei tundnud pärnakad kümnekordse Läti meistri vastu mingitki aukartust ja läksid favoriidi vastu kohe „täiega panema”.

Justin Alexander Alston viis pärnakad 2:0 juhtima ja avaveerandil ei lubatud nimekal vastasel kordagi ette minna. Kümneminutilise mängu järel säras tablool Sadama 23:21 eduseis.

Teisel veerandil jätkas Pärnu meeskond pingevaba mängu, minnes 15minutilise mängu järel kümne punktiga juhtima. Veerandi lõpus tabas pärnakaid mõõn, kui kolme ja poole minutiga ei teenitud ühtegi punkti. Selle ajaga jõudsid vastased kahe punkti kaugusele.

Viimase poolteise minutiga leidis Sadama tiim oma mängu jälle üles ega lasknud omakorda vastasel ühtegi korvi visata. Nii mindi poolajale Pärnu meeskonna kaheksapunktilises eduseisus (46:38).

Kolmanda veerandi keskpaigaks suurendasid pärnakad vahe juba 14 punktini (58:44), ent siis sai Läti meeskond mängumootori käima ja viimaseks lühikeseks vaheajaks kahanes kodumeeskonna edu vaid ühe punktini (64:63).

Sadam leidis end esimest korda kaotusseisust neljanda veerandi alguses, kui Ventspils pääses ette 65:64 ja suurendas edu kiiresti üheksa punktini. 

Viimasel minutil vähendas Saimon Sutt oma meeskonna kaotusseisu kolme silmani ja nii sai favoriidikoormat kandnud Ventspils raske 83:80 võidu.

Sadama suurimad skooritegijad olid 17 punktiga Sutt ja Wade-Chatman.

Ventspilsi resultatiivseim oli 16 punktiga Rihards Lomazs.

Pärnu Sadama viskeprotsent oli 47, Ventspilsil 46. Lauavõitluse võitis Ventspils 37:35.

Rannula ütles mängu järel, et pärnakatele oli valus moment kolmanda veerandi alguses, kui tuli mitu pallikaotust, millega kadus hea rütm rünnakul. „Ebamugav oli ka vastaste maa-alapressing,” lisas ta.

Veerandfinaali kordusmatš mängitakse pühapäeval Ventspilsis. 

Rannula arvates on pärnakatel Lätis šanss duell veel oma kasuks pöörata. „Põhimõtteliselt on mäng nullis,” leidis ta. „Läheme panema nii, nagu torust tuleb.”

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles