Peatne riigikogu liige Pärnumaalt Alar Laneman – ekrelane, erusõjaväelane, õpetaja,  jahimees ja isa (3)

Sirle Matt
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alar Laneman
Alar Laneman Foto: Urmas Luik

Laiem avalikkus kuulis Alar Lanemanist viimati kümme aastat tagasi, kui ta kaitseväest lahkus. Enne seda kirjutasid ajalehed Lanemanist järjepanu luureskandaali asjus, mille tõttu brigaadikindrali auastmes ja Eesti tähtsuselt teine sõjaväelane ametist ilma jäi. Brigaadikindrali auastme saanuid on Eesti kaitseväes, muide, üksnes 14.

Nüüd saab Lanemanist riigikogu liige, kes rahvasaadikuna esindab Pärnumaa inimesi parlamendis.

Ekssõjaväelasena peab ta ülimaks eesmärki, ükskõik mis viisil see saavutatakse. Peale oma ilmavaate kõneleb peatne riigikogulane elust pärast kaitseväest lahkumist, harrastustest ja riivamisi tütardestki, kes praeguseks täiskasvanud ja oma elu peal.

Riigikogu valimistel olite Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna (EKRE) Pärnumaa nimekirjas teine, otse partei esimehe Mart Helme järel. Arvestades Helme populaarsust, oli ette teada, et see, kes paikneb teisel positsioonil, pääseb riigikokku. Millega nii kõrge koha valimisnimekirjas välja teenisite?

Ju siis oli midagi, mis sellise positsiooni määras. Ma ei ole küsinud.

Ma ei tegutsenud sellepärast, et riigikogu valimised olid tulekul. Tegin, mida vaja, ja kui valimised tulid, siis EKRE inimesed arvasid, et ma võiks teine olla. See oli suur au.

Veebruari keskel esitles EKRE teid erakonna varivalitsuse siseministrina. Nüüd osaleb EKRE koalitsioonikõnelustel, kas teist saab Eesti Vabariigi siseminister? (Intervjuu toimus 18. märtsil S. M.)

Ma ei mõtle selliste asjade peale. Elus võid planeerida, aga öeldakse, et siis jumal hakkab muigama. Tuleb teha seda, mis on vajalik, ja elu näitab.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles