Tantsufestival Kuldne Karikas otsib Pärnu tantsupärle

Laura Vadam
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Korraldaja sõnutsi on Kuldne Karikas tantsijatele kolmas kodu.
Korraldaja sõnutsi on Kuldne Karikas tantsijatele kolmas kodu. Foto: Madis Sinivee

Eesti üks suuremaid tantsufestivale Kuldne Karikas jõuab homme eelvoorudega otsapidi suvepealinna, leidmaks parimad jalakeerutajad ja juhendajad kategooriates nagu show- ja tänavatants, tänavatantsu lavastus, džäss-, karakter- ja loovtants. Samuti üllatab konkurss "Igavesti noored" osaga, mida korraldaja Sander Lebrecht kutsub ürituse pärliks.

"See on ehk kõige erilisem kategooria, mida teistel võistlustel ei ole. Osalevad näiteks kooliõpetajad või töökollektiivid, emad-isad, vanaemad-vanaisad," selgitas Lebrecht. Tartu ­eelvoorus oli tänavu vanim tantsija 83aastane. "Väga tore on näha, et nii kõrges eas veel tullakse ja tantsitakse."

Kümne aasta juubelit tähistava tantsuürituse järgmise kümnendi eesmärk on korraldaja sõnutsi luua platvorm, mis annab võimaluse eri stuudiotele. Eesmärk on arendada Eesti tantsumaastikku veel kiiremini ja olla konkurentsivõimeline välismaal. Tantsija taustaga Lebrecht tunneb, et Eestis ei ole liikumistehnika niivõrd tähtsal kohal kui mujal. "Ei saa öelda, et see on hea või halb, kuid miskipärast määrab just tantsutehnika võistlustel palju," märkis ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles