Karl Hütt: Teine sammas ­­ on mõistlik

Karl Hütt
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Isamaa esimees Helir-Valdor Seeder (keskel) võitleb teise pensionisamba vabatahtlikuks muutmise eest. Kas just vabatahtlikuks, aga väidetavalt olevat loodaval koalitsioonil sambaga mingeid plaane.
Isamaa esimees Helir-Valdor Seeder (keskel) võitleb teise pensionisamba vabatahtlikuks muutmise eest. Kas just vabatahtlikuks, aga väidetavalt olevat loodaval koalitsioonil sambaga mingeid plaane. Foto: Mihkel Maripuu

Isamaa Erakonna üks põhilubadusi on muuta teine pensionisammas vabatahtlikuks, teisisõnu anda igaühele õigus valida, kas hoida oma raha pensionifondis või kasutada seda mõnel muul viisil.

Üks põhilauseid, mida mitme selle erakonna poliitiku suust viimasel ajal oleme kuulnud, on see, et säästude kasutamise üle peab otsustama inimene ise, mitte riik.

Ühest küljest peab see kindlasti paika, sest enda teenitud raha üle peaks sõnaõigus oleme eelkõige inimesel endal. Aga kui riik võimaldaks kanda pensionifondi kogunenud raha või osa sellest oma pangakontole, tekib küsimus, kas kõik inimesed mõtleksid ikka enda tulevikule.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles