Hispaania viiulivirtuoos jõudis viimaks Pärnu

Laura Vadam
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eile osalesid kaks muusikakooli viiuliõpilast hispaanlanna meistriklassis.
Eile osalesid kaks muusikakooli viiuliõpilast hispaanlanna meistriklassis. Foto: Carine Isand

Nüüdisaja üks tunnustatumaid viiuldajaid hispaanlanna Ana María Valderrama annab täna õhtul koos Pärnu linnaorkestriga liigutava kontserdi, esitades romantiliste klassikute varamusse kuuluvat Felix Mendelssohni viiulikontserti.

Kolmapäeva õhtul Pärnu jõudnud Valderrama sõnutsi on soolomängija elu ühtaegu pingeline ja huvitav.

“Vahel on samuti raske, sest ma ei tea, kuidas mulle reageeritakse,” tõdes naine, kes karjääri jooksul on soleerinud kümnete rahvusvaheliste orkestrite ees. Oma esimese niisuguse kogemuse sai viiuldaja juba 11aastaselt.

Kuigi etteasteks ja uue orkestriga kohtumiseks valmistub Valderrama kuid, elab ta kiirelt sisse. Interpreedi kinnitusel on nii teistelgi kolleegidel. “Muidugi oleks parem, kui tutvumiseks ja koos harjutamiseks oleks rohkem aega, kuid ongi põnev näha, kuidas uued inimesed omavahel klapivad ja üksteise iseärasustega hakkama saavad,” selgitas viiuldaja.

Dirigent Kaisa Roosega kohtus virtuoos esimest korda mõni aasta tagasi Barcelonas, kus eestlane viiuldaja mängustiilist vaimustus ja ta seejärel siiakanti esinema kutsus. Mullu jäi Valderrama lapse­ootele, mispärast lükati tema külalisesinemine edasi.

Täna esitab ta kontserdimaja laval aga oma lemmiksuurteost.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles