Koolinoorte ansamblikonkurss Ümin teeb rekordi

Anu Jürisson
, kultuuritoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnumaa vokaalansamblite konkursi Ümin võitis möödunud aastal Pärnu ühisgümnaasiumi noormeeste ansambel Tühik vol 3.
Pärnumaa vokaalansamblite konkursi Ümin võitis möödunud aastal Pärnu ühisgümnaasiumi noormeeste ansambel Tühik vol 3. Foto: Erakogu

Täna astub Pärnu raekoja saalis üles Pärnumaa 18 kooliansamblit, kus lauljaid 7–19 eluaastani. Linna ja maakonna (huvi)koolide üheksa muusikaõpetajat on lood selgeks õpetanud ligemale 140 õpilasele.

Ansamblikonkurss Ümin toimub juba 16. korda, seda korraldab MTÜ Pärnu Kontserdibüroo. Konkurss algab kell 13 ja on kuulajatele tasuta. Korraldaja Elo Kesküla tõdes, et kuna tänavuaastane Üminast osavõtt on rekordiline, ei pruugi saalis kõigile kuulajaile istekohti jätkuda.

Vokaalansamblite võistulaulmine toimub neljas kategoorias: 1.–4. klassid, 5.–7. klass, 8.–9. klassid ja gümnaasiuminoored. Iga ansambel esitab kaks mitmehäälset laulu. Grand prix' püüdjatel on kohustus laulda üks neist saateta.

Ansambleid hindab hääleterapeut ja vokaalpedagoog Sirje Medell, laulev näitleja Ireen Kennik, muusikaõpetaja Kairi Kuusk, muusik Ado Kirsi ning rahvusooper Estonia dirigent ja orkestrant Priit Aimla.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles