Vene keele võistluse rändkarikas leidis ajutise kodu Paikuse põhikoolis

Kristo Niglas
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paikuse põhikooli võistkond tõi koju võidukarika.
Paikuse põhikooli võistkond tõi koju võidukarika. Foto: Paikuse põhikool

Reedel toimus Rakvere reaalgümnaasiumis Puškini instituudi ellu kutsutud koolinoorte IX riiklik vene keele võistlus. Selle auhinnaks olnud rändkarika said enda valdusse Paikuse põhikooli noored.

Osales üheksa võistkonda Tallinna Jakob Westholmi gümnaasiumist, Tallinna 21. koolist, Saue gümnaasiumist, Kunda gümnaasiumist, Vinni-Pajusti gümnaasiumist, Haapsalu põhikoolist, Laulasmaa koolist, Vasalemma koolist ja Paikuse põhikoolist.

"Kõigepealt tuli tutvustada oma kooli, seejärel vastata Kahooti keskkonnas küsimustele, mis puudutasid Rakvere linna ja täita lünkharjutus Rakvere reaalkooli kohta," kirjeldas Paikuse põhikooli õpetaja Sirje Suurevälja. Ülesannete eel vaadati filmi. Palju elevust tekitasid Suurevälja sõnutsi "Kuldvillak" ja haikude kirjutamine, nende illustreerimine ja esitamine.

Meeleolu aitasid üleval hoida võõrustajakooli õpilaste laulud ja tantsud.

Paikuse põhikool võttis osa esimest korda. "Tihedas konkurentsis võitsid Paikuse õpilased esikoha ja said rändkarika oma valdusesse," kiitis Suurevälja.

Võiduvõistkonda kuulusid Kristiine Hanni, Kairiin Ilves, Eva Tammsalu, Mariann Hanna Johanson, Elizabeth Keersalu ja Robyn Paulberg. Õpilasi juhendasid lõpuklasside vene keele õpetajad Eve Tannebaum ja Sirje Solom.

Osalejate arvates oli üritus huvitav ja hariv ning andis suurepärase võimaluse keeleoskuse proovile panna.

Juubelihõngulise rändkarikavõistluse korraldab seega järgmisel aastal Paikuse põhikool.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles