Kalev Vilgats: Koalitsiooni otsustav nädal

Kalev Vilgats
, Pärnu Postimehe arvamustoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaja Kallase ja Kadri Simsoni ühiskohvitamine tekitas elevust, ent sellest Reformierakonnale ei piisa, et EKREIKE loodava liidu kaarte segi lüüa.
Kaja Kallase ja Kadri Simsoni ühiskohvitamine tekitas elevust, ent sellest Reformierakonnale ei piisa, et EKREIKE loodava liidu kaarte segi lüüa. Foto: Madis Sinivee

Läinud nädala lõpul tegi Reformierakond veel ühe katse kallutada Keskerakonda valitud teelt. Pakuti võimuliitu pariteetsetel alustel, kus mõlema valimislubadusi võetaks ühepalju arvesse. Keskerakond ei võtnud pakkumist vastu. Siinkirjutajale tundus see olukord juba Reformierakonna enesealandamisena. Nüüd siis peavad oravad isekeskis nõu, mida annaks veel ette võtta, et EKREIKE või KEI koalitsiooni ei sünniks.

Nädalavahetusel kinnitasid kolme erakonna volikogud soovi jõuda võimuliidu sõlmimiseni. Selline “Viru vanne” peaks ära hoidma mõne osalise althüppamise. Mõneti on alanud nädal tõe nädal. Konsulteerijad saavad teada, millised on rahalised võimalused täita needki lubadused, milles siiani on märtsikonsultatsioonidel kokku lepitud.

Peaminister Jüri Ratas ei julgenud riigikogu 14. koosseisu kokkutulemise ajaks ülehomme lubada ­valmis võimulepet. Selguse mõttes võiks Kaja Kallas president Kersti Kaljulaidilt oma võimaluse kätte saada ja kõnelda parlamendi ees valitsuse moodustamise alustest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles