Rääma kooli noored statistikud riigi paremate seas

, Rääma põhikooli haridustehnoloog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Rääma põhikool.
Pärnu Rääma põhikool. Foto: Mailiis Ollino

Sel õppeaastal toimub Euroopa Liidu statistikaameti (Eurostat) eestvedamisel õpilaste statistikavõistlus 15 riigis. Selle eesmärk on äratada noortes huvi statistika vastu ja julgustada õpetajaid kasutama statistika õpetamisel uut materjali.

Eriti edukalt läks võistlusel Pärnu Rääma põhikooli võistkonnal Nutiajud. Õpilased Karel Allik, Joonas Leemet ja Magnar Liier saavutasid üleriigilise vooru nooremas vanuserühmas 100 võistkonna seas neljanda koha. Suurepärase tulemuseni jõudnud noori juhendasid matemaatikaõpetaja Kersti Randväli ja haridustehnoloog Mart Kimmel.

“Eelvooru ülesanded ja üleriigilise vooru ülesanded olid parajad pähklid,” tõdesid noored.

Eelvoorus tuli vastata valikvastustega küsimustele nii Eesti Vabariigi kui ELi riikide kohta. Riiklikus voorus pidi aga etteantud andmete põhjal koostama statistikakogumiku esitluse kujul.

“Saime palju kogemusi, kuidas andmeid lugeda, ja mõistsime, et tiimis on sellist võistlustööd kõige parem teha. Üks oskab näha trikiga küsimusi, teine leida tehniliselt sobivad diagrammid andmete väljendamiseks, kolmas oskab kirja panna jutu, millest igaüks lugedes aru saab,” olid noored ühel nõul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles