Airis Meier: Euroopa rahata poleks Lottemaad

Airis Meier
, Reformierakond, Euroopa Parlamendi ALDE fraktsiooni nõunik kultuuri-ja hariduse komisjonis
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lottemaa on üks Pärnumaa edulugusid, mis sai teoks Euroopa Liidu struktuurifondide rahalisel toel.
Lottemaa on üks Pärnumaa edulugusid, mis sai teoks Euroopa Liidu struktuurifondide rahalisel toel. Foto: Urmas Luik

Kui räägime rahast, on jutt tegelikult haridusest, kultuurist, keskkonnast, sotsiaalkaitsest ja paljust muust väga praktilisest iga inimese elus. Kui Mart Helme ütleb, et Euroopa Liidust tuleks lahkuda ning Euroopa toetustest tuleks Eestil loobuda, siis millest ta kõigepealt loobuks?

Kas toetustest, mis on suunatud keskkonnahoiule või haridusasutuste remondifondi, põllumajandustoetustest või hoopis tee-ehitusest? Valima ta aga peaks, sest just need on peamised sektorid, kuhu EL investeerib miljardeid eurosid Eestis.

Olgugi et Eesti Konservatiivne Rahvaerakond (EKRE) on vahepeal muutunud opositsiooniparteist parketikõlblikuks koalitsioonipartneriks, ei ole nende retoorika ega uskumused ELi asjus palju muutunud. Umbes nädal tagasi bravuuritsesid Helmed raadiosaates “Räägime asjast”, et kui neid valitsusse ei võeta, alustavad nad Eesti EList väljaviimise protseduuri.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles