Suurpuhastusega kogutud aiapraht viiakse tasuta minema

Copy
Aiapraht veetakse tasuta ära juhul, kui see on pandud biolagunevatesse kilekottidesse.
Aiapraht veetakse tasuta ära juhul, kui see on pandud biolagunevatesse kilekottidesse. Foto: Mailiis Ollino

Kevad on käes ja lume alt välja sulanud aia- ja haljastuspraht ootab koristamist. Pärnu linnas veab puudelt langenud lehed ja muud aiajäätmed tasuta ära AS Ragn-Sells.

Tasuta veetakse aiapraht ära juhul, kui see on pandud konteinerisse või biolagunevatesse kilekottidesse. Tavalistesse kottidesse pandud aia- ja haljastusjäätmeid ära ei viida.

„Lehti palume koguda tühja konteinerisse või biolagunevatesse kottidesse ja seejärel vedu tellida,“ ütles Pärnu linnavalitsuse keskkonna ja heakorra peaspetsialist Marve Virunurm. „Jäätmete veo soovist tuleb Ragn-Sellsi eraldi teatada, vastasel juhul vedu ei toimu.“

Nõuetekohaselt pakendatud puulehtede ja muude biolagunevate aia- ja haljastusjäätmete tasuta vedu saab Pärnus tellida telefonil 6060 439 või meilil parnu@ragnsells.ee.

Biolagunevaid prügikotte saab osta Pärnu Haldusteenuste kontorist Suur-Sepa 16 ja Pakendikeskusest Pae 1.

Soovi korral on aias tekkinud biolagunevad jäätmed võimalik ise OÜ Paikre prügila kompostimisplatsile viia. Puuoksi, võsa, olme- ja ehitusjäätmeid võetakse vastu tasu eest aasta läbi. Ohtlikke ja elektroonikajäätmeid, pakendeid, paberit ja pappi saab ära anda tasuta.

Samuti on linnakodanikel võimalus viia suurpuhastusjärgne praht Raba tänavale sorteerimisjaama. Seal võetakse samuti vastu nii olmejäätmeid, vanu rehve, ohtlikke jäätmeid, mööblit kui biolagunevaid jäätmeid.

Muret tekitab aga igakevadine lehtede põletamine. Linnavalitsus tuletab meelde, et vastavalt Pärnu linna jäätmehoolduseeskirjale ei ole Pärnu linnas aedade ja haljasalade hooldamisel tekkinud biolagunevate jäätmete nagu rohi, lehed, peened oksad põletamine selleks mitte ettenähtud kohas ega viisil lubatud.

„Jäätmete põletamine on lubatud vaid keskkonnaameti väljastatud jäätmeloa olemasolu korral, kuid seda antakse jäätmeseaduse alusel üksnes jäätmekäitlusega tegelevatele isikutele,“ toonitas Virunurm.

Ohtlike jäätmete kogumispunktid

  • Pärnus: Raba 39.
  • Audru osavallas: Audrus Pärna allee 5b; Lavassaares Biopuhasti kinnistul.
  • Tõstamaa osavallas: Tõstamaal Raba 1b (ettehelistamisel). Pärast „Teeme ära!“ talguid, mis toimuvad 4. mail, saab jäätmeid viia ka laupäeviti 10–12.
  • Paikuse osavallas: OÜ Paikre prügila Põlendmaal.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles