Jahiturismifirma reklaamib ilvesejahti eetiliselt küsitavate kaadritega (8)

Meelis Kalme
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Videos on ilvesed lõpuks küll kõrvuti lumel maas, aga kas nad olid metsas koos või kütiti eraldi, seda hinnata ei saa.
Videos on ilvesed lõpuks küll kõrvuti lumel maas, aga kas nad olid metsas koos või kütiti eraldi, seda hinnata ei saa. Foto: Kuvatõmmis

Pärnumaal elutsenud emailvesele ja kolmele noorukesele ilvesele kujunes 2009. aasta viimane päev kurvaks: nad jäid ette kütisalgale, kes karjale lõpu peale tegi. Videojäädvustust sellest jahist kasutati veel nädalapäevad tagasi, reklaamimaks välismaal siinset ilvese­jahti, mis on mitu aastat keelatud olnud.

Salvestisel on koos kirjeldustega jäädvustatud jahipäeva tegevus hommikul kella kaheksast, kui kütid hakkasid otsima värskeid jälgi, kuni pärastlõunani, mil kvartalisse oli sisse piiratud vähemalt kolm ilvest. Viimase kaad­rina näidatakse tulemust: nelja kütitud tuttkõrvalist.

Ettevõte, mis videot reklaamiks kasutas, on kolm aastat tagasi asutatud OÜ Nordic Hunting Club. Selle üks omanik ja juhatuse liige on Samuele De Pizzol. Firma pakub jahiturismi teenuseid seinast seina: tutvustuse ­kohaselt saab küttida näiteks põtra ja karu, möödunud nädalani pakuti veebilehel ilvesejahi võimalustki.

Kommentaarid (8)
Copy
Tagasi üles