Linnapea tõttas avakõne järel sinilille ostma

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu linnapea Romek Kosenkranius ütles, et Pärnu sünnipäevaga samal ajal algab siit sinilillekampaania, mis tunnustab kõiki veterane, kes on seisnud Eesti iseseisvuse eest ja käinud missioonidel, kahjuks on nende hulgas vigastada saanuid.
Pärnu linnapea Romek Kosenkranius ütles, et Pärnu sünnipäevaga samal ajal algab siit sinilillekampaania, mis tunnustab kõiki veterane, kes on seisnud Eesti iseseisvuse eest ja käinud missioonidel, kahjuks on nende hulgas vigastada saanuid. Foto: Lilli Tölp

Pärnus avati täna keskpäeval üleriigiline kuues sinilillekampaania “Anname au!”, millega kutsutakse kaitseväe ja Kaitseliidu veteranide toetamiseks kandma sinilillemärki. Rahvas uudistas Keskväljakul teatriesisel platsil kaitse- ja päästestruktuuride väljapanekut, relvi ja muud varustust juba paar tundi varem.

Pärnu linnapea Romek Kosenkranius ütles, et Pärnu sünnipäevaga samal ajal algab siit sinilillekampaania, mis tunnustab kõik veterane, kes on seisnud Eesti iseseisvuse eest ja käinud missioonidel, kahjuks on nende hulgas vigastada saanuid. Meer tunnustas kohaletulnuid, kes on väljas oma varustusega, aga ka jooksjaid, kes annetavad stardimaksu heategevusliku sinilillekampaania toetuseks, ja arvukaid uudistajaid.

„Teame, et ajaloos on olnud halbu aegu, kui Eesti ei ole olnud vaba, aga mida rohkem on selliseid inimesi, kes hoiavad oma riiki, on valmis seda kaitsma, seda kindlamalt meie riik seisab ja seda julgem on meil elada,“ rääkis Pärnu linnapea ja lubas kohe tõtata Naiskodukaitse telgi juurde sinililleannetust tegema.

Pärnu linnapea Romek Kosenkranius ütles, et Pärnu sünnipäevaga samal ajal algab siit sinilillekampaania, mis tunnustab kõik veterane, kes on seisnud Eesti iseseisvuse eest ja käinud missioonidel, kahjuks on nende hulgas vigastada saanuid.
Pärnu linnapea Romek Kosenkranius ütles, et Pärnu sünnipäevaga samal ajal algab siit sinilillekampaania, mis tunnustab kõik veterane, kes on seisnud Eesti iseseisvuse eest ja käinud missioonidel, kahjuks on nende hulgas vigastada saanuid. Foto: Lilli Tölp

Kaitseväe asejuhataja kindralmajor Indrek Sirel tänas kaitseväe nimel kõiki, kes olid tulnud sel laupäeval avama sinilillekampaaniat, veteranide nimel toetuse eest.

„Toetust tunneme iga päev, aga aprillis, kui sinililled hakkavad õitsema, on seda eriti tunda ja uskuge mind, seda toetust on vaja. On vaja meile, kes me oleme tegevteenistuses; nendele, kes on teenistuse lõpetanud ja elavad oma tavalist elu; nendele, kes on missioonidel, ja nendele, kes valmistuvad esimeseks missiooniks. Nad teevad seda rasket sõduritööd ja selle eest anname nendele au,“ kõlas kindralmajori jutt üle teatriesise suure platsi ja kostis parkigi, kus jätkus lastejooks.

MTÜ Eesti Vigastatud Võitlejate Ühingu juhatuse liige veebel Rasmus Penno tõdes, et aastatega on sinilillekampaaniast saanud tava ja harjumus. Väikesed sinilillemärgid valmisid sihtsutuse Hea Hoog vahendusel, neid tegid käsitööna erivajadustega inimesed kogu riigis.

„Tänavu kevadel saame üheskoos sinilillemärgi kandmisega aidata toetada vigastatud veterane, osta taastusravi seadmeid Lõuna-Eesti haiglale,“ jätkas kõneleja. „Naiskodukaitsjad viivad sinililled üle Eesti. Suur aitäh kõigile, kes aiatavad oma panusega kaasa kampaania õnnestumisele alanud veteranikuul!“

Sinilillemärgi kandmisega saab toetada vigastatud veterane, osta taastusravi seadmeid Lõuna-Eesti haiglale.
Sinilillemärgi kandmisega saab toetada vigastatud veterane, osta taastusravi seadmeid Lõuna-Eesti haiglale. Foto: Lilli Tölp

Eesti on üle 3000 veterani, kes 1995. aastast on kaitseväe koosseisus osalenud rahvusvahelistel sõjalistel operatsioonidel või saanud vigastada kodumaal teenistuse käigus.

„Naiskodukaitse lööb selles kampaanias kaasa hinge ja südamega, lubame, et aprillis teeme endast sõltuva, et “Anname au!” kampaania sõnumid jõuaksid igasse Eesti paika ja sinililled oleksid tõepoolest iga inimese südames ja käes,“ kinnitas Naiskodukaitse esinaine Airi Tooming.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles