Galerii: kaitseliitlased jahivad suurõppusel diversante

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
700 kaitseliitlast harjutab Muhu- ja Saaremaal suurõppusel "Orkaan" sadamate ja nende ühendusteede julgestamist. Pärnakad valivad vaatlusposti.
700 kaitseliitlast harjutab Muhu- ja Saaremaal suurõppusel "Orkaan" sadamate ja nende ühendusteede julgestamist. Pärnakad valivad vaatlusposti. Foto: Liivi Reinhold

Ligi 700 kaitseliitlast harjutab Saaremaal suurõppusel "Orkaan" Muhu- ja Saaremaal sadamate ja nende ühendusteede julgestamist.

Sisekaitsele keskenduval Kaitseliidu õppusel "Orkaan" harjutatakse stabiliseerimis- ja toetusoperatsioone, mis tähendab tegevust intensiivsest sõjategevusest eemale jäävatel aladel.

Õppusel osalejad rajavad teedele kontrollpunkte ja hoiavad teid kontrolli all. Harjutuste hulka kuuluvad ka liikluse ümbersuunamine ja reguleerimine ning patrullimine ja konvoeerimine.

Õppuse üldjuhi, kapten Erik Reinholdi sõnade kohaselt tegutsevad õppusel osalejad tsiviilriietes “vaenlaste” vastu, kes üritavad kahjustada ja rünnata kohalikke tsiviilobjekte.

Reinholdi jutu järgi on Kaitseliidu üksuste suuremat liikumist Saaremaa idaosas ja Muhumaal oodata pühapäeva varahommikul.

"Orkaani" põhitegevus koondub Mustjala, Kaarma, Valjala, Pihtla, Leisi, Orissaare, Laimjala, Pöide ja Muhu valla territooriumile, kuid Kaitseliidu sõidukid liiguvad tavapärasest tihemini ka teistes Saaremaa piirkondades.

Kuuendat korda toimuval suurõppusel osalevad Kaitseliidu Pärnumaaa, Lääne- ja Saaremaa malevad.

Reinholdi jutu järgi on Kaitseliidu üksuste suuremat liikumist Saaremaa teedel oodata pühapäeva varahommikul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles