Jüri Lebedev: Tark istub ega roni alati püünele

Jüri Lebedev
, Pärnu linnavolikogu liige (Reformierakond)
Copy
Pärnu linnavolikogu istungil ei pea igal võimalusel küsima, eriti kui küsida suurt midagi ei olegi.
Pärnu linnavolikogu istungil ei pea igal võimalusel küsima, eriti kui küsida suurt midagi ei olegi. Foto: Mailiis Ollino

Keskerakondlasest abilinnapea Marko Šorin jäi viimasel volikogu istungil linnavolinike marulise turmtule ­alla. Imestamisväärselt ei põhjustanud lahinglaskmist seekord mõne magusa maatüki kasutusse andmine või korruste arv ranna piirkonda ehitatavas majas.

Seekord arutasid volinikud eelnõu, mille sisu on hariduslike erivajadustega laste (HEV) õpivõimaluste paremaks muutmise tarbeks kuni 69 100 euro andmiseks Pärnu linna eelarvest aastatel 2019–2020.

Lähemalt tulistamisest. Volikogu esimees Andres Metsoja palus eelnõu arutamise ajal linnavolinikel mitte muuta seda palaganiks. Minu erakonnakaaslane Toomas Kivimägi tundis huvi, miks on HEV-laste liigitus juba aastaid selline, nagu ta on.

Isamaalane Mati Sutt esines konkreetsete selgitustega HEVi teemal. ­Varje Tipp Keskerakonnast rääkis probleemi olemusest ja vajadusest sellega tegelda.

Ülejäänud küsimused kuulusid aga rohkem žanrisse: küsin, et küsida ja veel rohkem silma paista. Mis tingis siinkirjutajal sellise mõttekäigu?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles