Muusikakooli õpilased said erakordse võimaluse

Laura Vadam
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kontserdil soleerivad linnaorkestri ees muusikakooli noored. Teiste seas Andero Tõniste, keda juhendab Olav Kund.
Kontserdil soleerivad linnaorkestri ees muusikakooli noored. Teiste seas Andero Tõniste, keda juhendab Olav Kund. Foto: Carine Isand

Orkestri ees soleerimine on harukordne võimalus. Seda eriti muusikakooliõpilasele, kel pilliõpe alles pooleli. Selliseid koole, mis seda võimaldavad, saab Eestis üles lugeda ehk ühe käe sõrmedel. Siinkandi huvikool on eriline, tuues samale lavale professionaalsed orkestrandid ja kontserdimaja neljanda, viienda ja kuuenda korruse kollastes koridorides alles oskusi lihvivad õppurid.

“Kuigi kontserdimaja suurel laval on esinetud, on selline võimalus esimene. See oli põhiline põhjus, miks tahtsin selle ette võtta,” tunnistas noor Maria Kallastu, kes laulab esimest korda orkestri saatel täna õhtul viiendal “Muusa puudutuse” kontserdil. Korraldajate sõnutsi on tänavune ettevõtmine ajalooline: laval on nii linnaorkester, bänd, koor kui solistid. Kitarriosakonna juhataja Erko Niit tõdes, et niivõrd eklektiline kontsert tagab igale kuulajale midagi meelepärast. Tehniliselt on õhtune üritus aga siiani üks keerulisemaid.

“Tegemist on galakontserdiga, mis on ääretult keeruline vorm: kõigile ja alati,” arvas linnaorkestri produtsent Helen Erastus. “Formaadi poolest on see kõvem pähkel. Peamurdmist on ikka, aga närime sellest läbi,” lisas seepeale muusikakooli õppejuhataja Maarja Talts, kelle hinnangul on kõik seda siiski väärt. Õpilased harjutavad kuid. Nii mõnigi neist lõpetab tänavu kooli ja paljud kavatsevad pillimänguga jätkata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles