Kohtust kõrvale hoidnud firmamatja tabati Hollandis

Meelis Kalme
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Firmamatja Raivo Palmiste kirjutas aastaid ettevõtteid nendesse Sindi vana postkontori kastidesse.
Firmamatja Raivo Palmiste kirjutas aastaid ettevõtteid nendesse Sindi vana postkontori kastidesse. Foto: Mailiis Ollino

Hiljuti peeti Hollandis kinni kohtumõistmisest hoidunud Pärnu ettevõtja, kes nüüd ootab väljaandmist Eestile. Prokuratuur paneb noorele firmajuhile süüks hoolsuskohustuse rikkumist ettevõtete juhtimisel.

Tänavu veeburaris ja märtsis pidi mõistetama kohut noore ettevõtja, mitme hinnagu põhjal tankist Raivo Palmiste üle. Kohtuistung ei saanud aga alata, sest Palmiste ei ilmunud kohale. Nüüd peeti õigusmõistmisest eemale hoidnud firmajuht kinni Hollandis ja ootab Eesti riigile väljaandmist.

Prokuratuur paneb kohtualusele süüks, et ta on jätnud esitamata mitme enda juhitava ettevõtte majandusaasta aruanded ja kaotanud raamatupidamisdokumendid.

Mõne ettevõtte dokumentide unustamine ei ole õigupoolest ime, sest Palmiste figureerib ligemale 50 juriidilise isiku juhatuses. Enamikul neist on probleeme, näiteks maksuvõlgade või maksehäiretega. Kunagisi seoseidki on Palmistel üle 200.

Peale selle rikkus Palmiste süüdistuse kohaselt mitme osaühingu juhatuse liikmena teadvalt raamatupidamise korraldamise nõudeid, raskendades nii ettevõte tegeliku varalise seisu kohta ülevaate saamist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles