Galerii: Kunstnik Erki Kasemets näitas elupäevade jagu nööpe ja kirevaid piimapakke

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kui Eesti kunstiakadeemia külalisprofessor ja osakonna­juhataja Erki Kasemets isa lapsepõlvekodus Audrus näituse avas, küsis ta esiridades istu­vatelt kohaliku kooli õpilastelt, kes on stsenograaf. “Piimapakikunstnik!” vastas üks poiss enesekindlalt, selle peale puhkes kogu saal lõbusalt naerma.

Kasemets külastas muuseumi, esitlemaks oma taaskasutusel põhinevat kunsti, mille materjaliks nii nööbid kui liitrised piimapakid. Esimese paki maalis ta 15aastaselt. Nüüdseks on neid kogunenud tuhandeid, millest ligemale 300 rändasid kohaliku muuseumi seinale.

Peale selle seisis ruumis mannekeen, mille seljas kirju jakk, küljes mitusada eri nööpi. “Iga nööp tähistab üht minu elupäeva. Praeguseks kaalub see umbes seitse kilo. Nüüd tuleb juba püksid appi võtta,” naljatas Kasemets näituse avamisel. “Pean tulevikus kõvasti trenni tegema, et jõuaksin seda kanda. Jakk läheb aina raskemaks, mina aina nõrgemaks.”

Audru kooli kunstihuvilised said külalise ja juhendaja valvsa silma all isegi piimapakikunsti teha, võttes osa Kasemetsa töötoast, mille tulemusel ­sündis neli meistriteost. Välja­panek jääb Audru muuseumis avatuks kuu lõpuni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles