Riho Terras: Kaitseme Eesti huve Euroopas

Riho Terras
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vasakult Raivo Aeg, Tõnis Lukas ja Riho Terras Isamaa volikogul. Terras kandideerib Isamaa esinumbrina Euroopa Parlamenti, et seista Eesti huvide ja rahvuslikkuse eest.
Vasakult Raivo Aeg, Tõnis Lukas ja Riho Terras Isamaa volikogul. Terras kandideerib Isamaa esinumbrina Euroopa Parlamenti, et seista Eesti huvide ja rahvuslikkuse eest. Foto: Eero Vabamägi

Minult on viimasel ajal ­üpris palju päritud, miks ma otsustasin kandideerida europarlamenti. Olles nõu pidanud pere ja lähimate sõpradega, sain ma kinnitust oma veendumusele, et Eesti huve Euroopas tuleb kaitsta ja minu kogemused pikaaegsest teenistustest riigikaitses tulevad ainult kasuks. Sestap otsustasin võtta vastu ettepaneku kandideerida Isamaa esinumbrina mais toimuvatel valimistel.

Eestile on Euroopa see koht, kuhu kuulumist on peetud oluliseks ammu enne iseseisvuse taastamist või ­Euroopa Liiduga liitumist. Olen alati olnud veendumusel, et EL – see on iseseisvate riikide ühendus. Need riigid töötavad koos, saavutamaks jõukust, stabiilsust ja julgeolekut tugevama majanduse ning ühtse välis- ja julgeolekupoliitika kaudu. Sõjajärgne Euroopa on olnud edukas ­tänu sellele, et eriarvamused on suudetud rahumeelselt lahendada.

Me ei saa endale ­lubada lahustumist või muutumist föderatsiooni subjektiks.
Riho Terras, Isamaa kandidaat Euroopa Parlamenti

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles