Eestlanna lõpetas maailmakuulsa Fjällräveni polaarmatka

Meelis Kalme
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maiu Lünekund matkas Eestis enne pöörast seiklust viimased kolm aastat, käekõrval varjupaigast võetud koer Luna.
Maiu Lünekund matkas Eestis enne pöörast seiklust viimased kolm aastat, käekõrval varjupaigast võetud koer Luna. Foto: Rita Talisoo

Matkasõber Maiu Lünekund kogus mullu tihedas konkurentsis küllaldase arvu hääli, et osaleda 300kilomeetrisel Fjällräveni polaarmatkal. Eile jõudsid retkel osalenud finišisse.

300kilomeetrine rännak sai alguse Norrast Signaldaldenist ja jõudis välja Rootsi Väkkäräjärvisse. Matk kestis neli päeva ja sihtkohta jõuti eile, 14. aprillil.

Lünekund teatas finišis otseülekandes, et tal läheb lausa fantastiliselt, ja avaldas heameelt, et kõik osalejad suutsid retke lõpetada. Lisades, et koertega hüvasti jättes tuli tal pisar silma.

Suurim õppetund, mille Lünekund retkelt kaasa võtab, on meeskonnatöö tähtsus. “Töö koerte ja meeskonnaga, üksteise aitamine. Rakendijuhi kuulamine: kui ta ütleb, et me peame midagi tegema koerte heaks, teeme seda. Kui ta ütleb, et peame sööma või jooma, siis sööme või joome,” rääkis Lünekund.

Retk läbiti rakenditel, mida vedas üle 100 koolitatud kelgukoera. Katsumusrohke rännak kestis neli päeva ja kolm ööd. Matkale eelnes mitmepäevane laager, kus harjutati ekstreemtingimustes hakkamasaamist ja jagati õpetussõnu, kuidas polaaroludes ellu jääda, koerte eest hoolitseda ja kaaslastega koostööd teha.

Viimati, 2016. aastal pääses polaarmatkale Ketter Michelle, aasta enne seda pealinlane Hans Markus Antson.

Fjallräven Polar.
Fjallräven Polar. Foto: Fjallräven
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles