Jazzkaar toob suvepealinna Prantsuse džässiparemiku

Laura Vadam
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prantsuse ansambel Spring Roll ühendab nüüdismuusika esteetika džässi mängureeglitega.
Prantsuse ansambel Spring Roll ühendab nüüdismuusika esteetika džässi mängureeglitega. Foto: Arthur Grand

Baltimaade suurima džässi­festivali Jazzkaare raames antakse kontserte Pärnuski, esinemispaiku väisavad kodumaised, Ameerika, Kanada ja Prantsusmaa džässmuusikud.

Prantsuse kammermuusikud ansamblist Spring Roll külastavad uue kunsti muuseumi sel pühapäeval, esitledes nüüdismuusika esteetikat džässi mängureeglitega. Eestit on nad külastanud varemgi, tänavu võeti eesmärk sõita Tallinnast välja.

“Kui Viljandi pärimusmuusika aidaga on suhted juba väga head ja pea kõik Prantsuse muusikud käivad sealtki läbi, siis seos Pärnuga vajab tugevdamist,” märkis Prantsuse ­instituudi kultuuri- ja audio­visuaalvaldkonna juht Marje Kidron.

Spring Roll seob flöödi vokaaliga, sidudes need kaks omakorda saksofoni, klaveri, trummide ja analoogsüntesaatoriga. Selles koosseisus on ansambel Eestis esimest korda. “Kollektiiviga liitus üks tähtsamaid Euroopa kontrabassiste ja bassiste Bruno Chevillon,” lisas Kidron. Nelja kogenud muusiku koostöös kõlab kava “Big Apple’s Flavor”.

Tuleval nädalal esinevad kultuuriklubis Tempel ja Endla teatris samuti Jazzkaare muusikud, nagu Paris Monster, Kaili Kinnon, Jarek Kasar, Jaan Pehk ja Kirke Karja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles