Lauluõpetaja algatas rahvusvahelise konkursi

Anu Jürisson
, kultuuritoimetaja
Copy
Endla Murdi eestvedamisel hakkab tulevast sügisest Pärnus toimuma uus rahvusvaheline konkurss Golden ­Rose vokalistidele ja tantsijatele.
Endla Murdi eestvedamisel hakkab tulevast sügisest Pärnus toimuma uus rahvusvaheline konkurss Golden ­Rose vokalistidele ja tantsijatele. Foto: Gertrud Alatare

Omanimelise laulustuudio ­juhi Endla Murdi eestvedamisel hakkab tulevast sügisest Pärnus toimuma uus rahvusvaheline konkurss Golden ­Rose vokalistidele ja tantsijatele. Murd otsustas hakata noortele mõeldud konkurssi-festivali korraldama rahva soovil.

Kristjan Kasearu, Rosanna Lintsi, Rasmus Rändvee ja paljude teiste lauljate kunagise õpetajana on Murd 2007. aastast viinud oma laulunoori kogemuste saamiseks ka eri riikidesse konkurssidele ja sealt nad sageli kõrge kohaga tagasi toonud. Neil võistlustel on tavapärane, et omavahel sõlmitakse koostöö- ja sõprussidemeid ning kutsutakse noori lauljaid järgmisena oma riigi festivalidele osalema.

Nii on Pärnuski esimest korda tänavu septembri lõpus, oktoobri algul toimuva Golden Rose’i eesmärk populariseerida nii noorte loomingulisust kui tugevdada sidemeid Euroopa maade samalaadsete konkursside ja neil osalevate noorte tantsijate-lauljate vahel. Anda seeläbi siinsetele noortele võimalus esineda suurtel lavadel. Samal ajal tutvustada eri maade kultuuri ja heliloojate muusikat.

Sooviavaldusi Pärnu festivalil osalemiseks on laekunud Maltalt, Kosovost, Bulgaariast, Serbiast, Ukrainast, Venemaalt, Valgevenest, Leedust, Lätist, Poolast, Makedooniast, Rumeeniast ja mujaltki, samuti Eestist. Huvilised saavad registreeruda mai lõpuni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles