Tüüpiline töötu: keskharidusega ja parimas eas

Sirle Matt
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aprilli alguses toimunud Pärnu töö- ja karjäärimessil pakkus ametikohti poolsada tööandjat ja inimesi otsiti tootmistöötajatest IT-spetsialistideni.
Aprilli alguses toimunud Pärnu töö- ja karjäärimessil pakkus ametikohti poolsada tööandjat ja inimesi otsiti tootmistöötajatest IT-spetsialistideni. Foto: Mailiis Ollino

Töötukassa Pärnumaa osakonna juhataja Gerli Metsa sõnutsi on töövõimereform registreeritud töötute arvu viimastel aastatel mõnevõrra tõstnud. Vähenenud töövõimega inimesed, kes varem olid kodus ja said töövõimetuspensioni, on nüüd tulnud tööturule. Märtsi lõpu seisuga Pärnumaal registreeritud 2472 töötu hulgas on neid 888.

Enim ametikohata inimesi jääb 25–54aastaste vanuserühma ehk parimasse töötamise ikka. Mets tähendas, et see eagrupp on elanikkonnas kõige suurem ja sestap leidubki registreeritud töötute seas neid enim.

Töötute hulgas on kõige rohkem üldkesk- ja põhiharidusega inimesi, kel pole kutset. Metsa ütluse kohaselt leiabki eriala õppinu rakendust lihtsamalt. “Kõige rohkem otsitakse praegu tööturul kuldsete kätega töömeest. Õppinud spetsialisti,” sõnas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles