Võistesse on jõudnud ­ kirju tomatite kevad

Tõnu Kann
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Sisenesime Võiste aiandi hiiglaslikku valgusküllasesse kasvuhoonesse, kus pikkades ridades kõrguvad üüratud tomatitaimed, mida mu silmad polnud eales varem näinud: mujal vaevalt nabakõrgused varred on Võistes oma neli–viis meetrit kõrged.

Ent mis kõige uskumatum: tomatitaimed on aprilli keskpaigaks kasvatanud juba sadu ja sadu tennisepallisuurusi ja kogukamaidki vilju. Punaseid, roosasid, kollaseid ja mõistagi tuhandeid alles rohelisi, mille kohta on mitteteadjail raske ennustada, milliseks need mõne päeva või nädala pärast värvuvad.

Võiste aednikud muidugi teavad.

Seda enam, et esimesed tomatikorjed on aiandis tänavu juba tehtud ja küpsenud viljad müüdud esialgu lähipiirkonna kauplustes, Märjamaa kaupluses ja Pärnu taluturul. Järgmisest nädalast leiab neid ka Coopi kaupluseketi poodidest ja Tallinna Nõmme turult. Edaspidi laieneb müügivõrgustik veel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles