Juhtkiri: Naerata, Eesti!

Pärnu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jüri Ratas kaitses riigikogus kõigutamatu rahuga koalitsioonilepet ja võimupartnereid.
Jüri Ratas kaitses riigikogus kõigutamatu rahuga koalitsioonilepet ja võimupartnereid. Foto: Mihkel Maripuu

Presidendilt valitsuse moodustamise ülesande saanud Keskerakonna esimees Jüri Ratas vastas eile riigikogus opositsiooni kümnetele küsimustele. Ratas võttis endale riigikogulaste ees seistes Eesti ühendaja rolli, sest sellest oli kõige enam juttu peaministrikandidaadi valitsuse moodustamise aluste kõnes. Inimesed liita, erimeelsused lepitada – see oli senise peaministri sõnum. “Ei ole meie ega teie Eestit! On ühine meie Eesti,” deklareeris Ratas.

Sisuliselt kinnitas peaministrikandidaat pea pool tundi kestnud kõnes üle võimuleppe põhiseisukohad. Ainsa arvuna kõlas vähemalt kahe protsendi eraldamine sisemajanduse kogutoodangust riigikaitsele. Korduvalt kõlas sõna “kaasamine”. Riigi rahandust nimetas Ratas vastutustundlikuks ja heas korras olevaks, kuigi pidi küsimustele vastates möönma, et ilmselt tuleb eelarvet lisaeelarvega korrigeerida. Vaevalt tähendab see raha juurdepanemist, pigem kokkuhoidu.

Paar komplimenti tegi Ratas presidendile, kelle palge ette tuleb tal minna valitsuse nimekirjaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles