Liikumisharrastajad annavad „Teeme ära!“ talgupäevale oma panuse prügijooksuga

Eno-Gerrit Link
, veebilehe toimetaja
Copy
4. mai talgupäeval saab lüüa kaasa ka ploggingus ehk jooksujalu prügi korjates.
4. mai talgupäeval saab lüüa kaasa ka ploggingus ehk jooksujalu prügi korjates. Foto: Urmas Luik

Mai alguses „Teeme ära!” aktsioonil korraldab MTÜ Pärnu Kahe Silla Klubi koostöös talgupäevaga prügijooksu ehk plogging'u.

Osaleda võivad kogu Eestist kõik soovijad, kes leiavad sobiva raja. Distantsi alampiir on viis kilomeetrit, ülempiir puudub. Aja peale ei võistelda ja rada võib läbida joostes, käies, kepikõndides või jalgrattal. Motoriseeritud abi kasutamine arvesse ei lähe.

Korraldajad soovivad laupäeval, 4. mai talgupäeval prügijooksuga kombineerida plogging maailmas populaarsust koguva virtuaaljooksude formaadiga, anda liikumisharrastajate panus üle-eestilise kampaania „Teeme ära!“ õnnestumisse, hoida ja säilitada elukeskkonda ning tõsta elanike keskkonnateadlikkust ning pakkuda tavapärastele liikumisüritustele põnevat ja vaheldusrikast alternatiivi.

Tasuta prügijooksule registreerimist ei korraldata ja info osalemise kohta avaldatakse ürituse järel protokollis ja edastatakse talgutest osavõtnute nimekirjana „Teeme ära“ talgupäeva korraldajatele.

Prügijooksul kaasalööjatel tuleb pärast jõukohase vahemaa läbimist edastada korraldajale 8. maiks www.2silda.ee vormi kaudu projektis osalemise kohta tõestus, kus on kirjas läbitud distants ja pilt kogutud prügist. Võimaluse korral palutakse edastada kogutud prahi kaal.

Prügijooksul osalejad saavad autasuks oma nimega elektroonilise tänukirja, samuti loositakse välja projekti partnerite välja pandud auhinnad.

Plogging'u algatasid kolm aasta tagasi Rootsis ultrajooksjad, kes kombineerisid jooksmise ja keskkonnahoiu: liikuja eesmärk on teel ettejäävat prügi korjata, et see hiljem nõuetekohaselt ära anda.

Plogging tuleneb rootsikeelsest fraasist plocka upp (korja üles) ja ingliskeelsest jogging'ust ehk sörkimisest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles