Katarina Reimaa: Kas ennetada, reageerida või surra?

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Külalised ootavad sooja ­vastuvõttu, tähelepanelikku võõrustajat, elamusi ja mälestusi, mis on aluseks uue (kliendi)suhte loomisel!
Külalised ootavad sooja ­vastuvõttu, tähelepanelikku võõrustajat, elamusi ja mälestusi, mis on aluseks uue (kliendi)suhte loomisel! Foto: Mailiis Ollino

Sõltub sellest, kas muutus jõuab enne sinuni või sina temani. Aprilli alguses Tallinnas toimunud New Baltic Hospitality Forumil oli mitu kõnelejat, kes rääkisid muutunud tarbimishoiakutest ja -käitumisest. Igas külalislahkuse äri valdkonnas, nii majutuses kui toitlustuses, jäi kõlama muutuste vajalikkus.

Kuuleme lõputuid jutte Eesti, samuti Pärnu halvast klienditeenindusest, kuid tunnen, et ei saa sellega nõustuda. Oleme ­väga head teenindajad või teenijad, kui nii võib öelda. Küllap tuleb see hallist ajaloost, mis meie pärisosast veel kadunud pole.

Jättes kaugema ajaloo kõrvale ja vaadates lähiminevikku, võime märgata, et maailma teeninduskultuuris on toimunud nihe, mille tuntavus Eestis on kaheldav.

Tagasi üles