Galerii: Pärnu võrkpalliklubi teenis kodusaalis 1200 pealtvaataja silme all Eesti meistritiitli!

Märt Pilme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pärnu võrkpalliklubi on nelja-aastase vahe järel Eesti meister! Täna pandi kodusaalis i-le täpp ja Tartu Bigbank seljatati neljandat korda järjest.

Pool tundi enne mängu algust ei leidunud enam Pärnu spordihalli parklas autole kohta. Need, kes ajastasid mängule saabumise täpselt avavileks, pidid saali jõudes hoolega istekohta otsima. Tõepoolest, kohalik spordihoone oli poolehoidjatest tulvil, ent üksikuid istekohti siiski leidus.

Pärnu eest läksid tiitlit vormistama Martti Keel, Chizoba Neves Atu, Taavet Leppik, Ilja Kovaljov, Tamar Nassar, Toms Švans ja Silver Maar. Tartu särgis alustasid Dmitro Šlomin, Hindrek Pulk, Sam Walker, Jan Helenius, Mart Naaber, Meelis Kivisild ja Rait Rikberg.

Esimene geim: 

Viie punkti järel pidi Tartu peatreener Andrei Ojamets aja maha võtma, sest Pärnu juhtis 4:1. Geimi keskel olid Švansi blokist edunumbrid juba 14:8. Pärnu 19:13 eduseisul kõmmutas Tartu mängija Walker küll esimest korda palli maha, ent kohtunikul olid mõlemad pöidlad püsti ehk vilemees andis uue palli, kuna spordihallist kadus valgustus. Mängumehed saadeti platsilt minema ja voolukõikumisest tingitud paus venis üle kümneminutiliseks. “Täna küll sauna ei jõua,” arutlesid kaks suvepealinna poolehoidjat. Avageimis madinaks ei läinudki: Pärnu domineeris ja võitis 25:20. Ehkki rünnak oli võrdne, oli Pärnu vastuvõtuprotsent 72, Tartul 41.

Teine geim: 

Tartu sai teises geimis mängumootori käima: Pulga pallinguässast juhiti 12:8. Tehnilisel time-out’il oli taaralinlaste eduseis 16:12. “Võitle, Pärnu, võitle!” kaikus mõttepausil üle saali. Pärnakad võitlesid, ent ründelöögid kippusid pikaks minema – mängupiiridest välja (13:19). Avo Keel jälgis seda kõike stoilise rahuga, üks käsi taskus. Tema hoolealused enam teises geimis tartlasi ei ohustanud ja Pärnu kaotas teise geimi 20:25.

Kolmas geim: 

Pärnakate nigel rünnakuefektiivsus teises geimis kandus kolmandassegi, kui kiirelt jäädi 2:5 taha. Siis ärkas Atu, kes tõi Pärnu kuuest punktist viis ja tabloo näitas juba Pärnu 8:7 edu. Vahepeal saabus info pealtvaatajate arvu kohta: 1200! Nassari äss geimi keskel viis suvepealinlased kahega ette (16:14), ent kaks silma hiljem oli seis jälle viigis. 20 silma sai esimesena täis Pärnu, Tartul oli neid 18. Otsustavad punktid möödusid põnevalt: ehkki Pärnu juhtis 23:20, oli peagi seis 24:24 viigis. Geimi lõpetas Švansi võimas rünnak (27:25) ja rahvas oli saalis püsti, sest meistritiitlist lahutas geimivõit.

Neljas geim: 

Neljas geim algas tasavägiselt: 9:9. Siis tuli mõõn ja Tartu teenis viis (!) silma järjest. Peagi kujunes Tartu eduseis väga suureks (20:13) ja Pärnu vajas selles geimis tiitlivõiduks juba imet. Treener saatis platsile vahetusmehedki, kellest üks võttis välja Atu. Brasiilia kõmmutaja oli sellest niivõrd häiritud, et lajatas pingile istudes veepudelile nii, et see lendas kaugustesse. Mossis näoga vaatas ta, kuidas tiimikaaslased neljanda geimi 15:25 kaotasid. 

Viies geim: 

"Pärnu võitleb lõpuni, jah, jah!" skandeerisid poolehoidjad otsustava geimi alguses. Võitlust oli: kahepunktiline kaotusseis vormiti viiv hiljem viigiks (5:5) ja edasi juba eduseisuks (8:6). Hoogu sattus Leppik, möirgega sütitas publikut Atvars Ozolinš. Paraku oli endiselt tusane Atu, kelle ründelöök maandus võrgus ja Tartu pääses ühega ette (9:8). Järgmisel ründelöögil oli Brasiilia poiss juba edukas (10:10). Ja ülejärgmiselgi! (11:10). Detsibellide tase Pärnu spordihallis oli laes ja see ei läinud alla puhkepausilgi, kui suvepealinlased 13:11 juhtisid. Siis lõi Naaber palli auti ja Pärnu publik tõusis püsti, sest käes oli matšpall. Ozolinš lõi ässpallingu ja võidupidu võis alata!

Atu tõi Pärnu resultatiivseimana 26 punkti. Leppik lisas 12 ja Švans kümme silma. Tartu parim oli Naaber 21 punktiga.

Pärnu vastuvõtuprotsent oli 59, tartlastel 48. Rünnakuprotsent oli Tartul parem: 47 vs. 43. Suvepealinlased panid kümme blokki ja kaheksa serviässa. Tartul olid samad numbrid 11 ja üheksa.

STATISTIKA

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles