Raie Valgerannas ­­ ajas kohalikud ärevile (2)

Sirle Matt
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Doberani rannamajast paremale jääval mereäärsel kämpingu kinnistul taastatakse puhkeala.
Doberani rannamajast paremale jääval mereäärsel kämpingu kinnistul taastatakse puhkeala. Foto: Urmas Luik

Kohalik elanik, kes ei soovinud oma nime lehes avaldada, kohkus, kui nägi jalutuskäigul Valgeranda Doberani rannamaja lähistel veokeid palgikoormatega. Tegu on eramaaga, kuid ikkagi. Mõni nädal tagasi, kui töödega alustati, arvas ta, et randa viivast teest paremat kätt võetakse maha ainult ­võsa. “See on põline mets, seal kasvavad tammed. See on niimoodi laastatud. Kas nii tõesti tohib?” avaldas ta imestust.

Seda enam, et teispool sama teed kasvab riigimets, kust ei tohtivat isegi mahalangenud puud võtta. “Isegi praegu ei hoia keegi tagasi, kui on ilus aeg. Loomad tahavad ka rahu saada. Seal on kitsed. Ilmselt on nendegi elu sassi aetud,” tundis naine muret.

Puude mahavõtmine on pannud teisigi kohalikke peast haarama. Pärnu Postimehele puude langetamisest pilte saatnud lugeja kommenteeris nähtut: “Loodusvaenulikud teod meie ilusas Valgerannas.”

Keskkonnaameti pressiesindaja Sille Ader vahendas, et Valgeranna kämpingu kinnistu maa, kus raie toimub, on sihtotstarbelt ärimaa, kus raie on õigusaktidega lubatud. Kuigi raiekoht piirneb Audru poldri hoiualaga, on see ameti kinnitusel eramaa, kus ei leidu kaitsealuseid väärtusi. Metsamaterjali saab vedada olemasolevaid teid pidi. Seega puudub oht mere pool asuvatele Valgeranna luidetelegi.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles