Pärnakad kutsuvad Iseseisvuse väljakule tantsima

Laura Vadam
, reporter
Copy
Eestis tähistatakse rahvusvahelist tantsupäeva ühistantsuga.
Eestis tähistatakse rahvusvahelist tantsupäeva ühistantsuga. Foto: Urmas Luik

Aastast 2013 on Eesti rahvatantsu- ja rahvamuusika selts (ERRS) korraldanud Vikerraadio saatel ühistantsimist, andes märku, et tantsukogemus on Eestis omaette väärtus. Pärnakad kogunevad sel puhul esmaspäeval Iseseisvuse väljakule võtma osa üleriigilisest tantsuõhtust, tantsides „Tuljaku“ eelkäijat, Kihnu pärimustantsu „Terve vald“.

Rahvuskultuuriseltsi Kirmas juhendaja Raivo Ermi andmetel on osalemisest teada andnud ligikaudu 150 tantsijat. Kutsutud on kõik Pärnu linna ja maakonna rühmad, samuti linnarahvas ja külalised, kel huvi kava kohapeal selgeks õppida. Tänavu on ühistantsul eriline tähendus, sest tähistatakse Eesti laulu- ja tantsupeo juubelit. 

„Kirmas pälvis mullusel tantsupäeval ERRSi eriauhinna ja linn tegi meile ettepaneku korraldada tänavune ühistantsimine Pärnus,“ rääkis Erm, kelle arvates on iga-aastane üritus pingevaba ja tore ettevõtmine. Eesmärk on tuua tantsukunst lähemale igale inimesele ja anda võimalus väiksest tantsupeost isegi osa saada.

Tantsuõhtu algab kell 18, mil rühmad esitavad eelmiste tantsupäevade tunnustantse nagu „Kägärä“, „Jooksupolka“, „Kolmõpuari“, „Kikapuu“, „Oige ja vasemba“ ja „Pärliine“.

Tänavune tunnustants saab alguse kell 18.55, mil Vikerraadio eetris kõlab „Terve vald“.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles