Motomeeste medalijaht saab avalöögi Karksi-Nuias

Joel Kukk
Copy
Krossiässad sööstavad Pärnu lennuvälja motopargi rajale.
Krossiässad sööstavad Pärnu lennuvälja motopargi rajale. Foto: Rauno Kais

Laupäeval kihutavad Eesti ja lähinaabrite võidusõitjad Karksi-Nuia külje all Ainja rajal motokrossi Eesti meistrivõistluste avaetapil. Võistluste kavas on seitse masinaklassi ja esimesena tuiskavad rajale hobiklassi sportlased.

“Meie tippudest on oma osalusest teada andnud MMi karussellil tiirlev Tanel Leok, Inglismaal edukalt hooaega alustanud Harri Kullas ja EM-etapil poodiumile jõudnud Jörgen-Matthias Talviku,” teatas Eesti mootorrattaspordi föderatsiooni peasekretär Rauno Kais. “Vahva, et meie parematega tulevad mõõtu võtma paljud Soome, Venemaa, Läti ja Leedu nobedamad krossimehed.”

Pärnu motoklubi kiirematest lähevad peale Kullase ja Talviku võistlustulle Marek Künnapas, Mattias Graumann, Siim Rotmeister ja Joosep Pärn. Paikuse klubi värvides jahivad meistrivõistluste medaleid vennad Hendrik ja Tamur Talviku ja Aivo Rabbi.

Eesti meistrivõistlused jätkuvad juba nädal hiljem Lätis Ape rajal ja mai viimasel laupäeval kihutavad quadracer’eid ja külgvankreid taltsutavad krossiässad Tihemetsas Lauri rajal. Kaks päeva enne jaanipäeva on Karksi-Nuia rada kolme- ja neljarattaliste tsiklite päralt. Kodulinna tehnikaspordifännid saavad omadele pöialt hoida 6. ja 7. juulil Pärnu lennuvälja motopargis, kus ühtlasi jahitakse Balti sarja punkte ja selgub traditsiooniline motokrossi Pärnu Kuningas. 10. augustil võistlevad külgvankrid ja quadracer’id Aravetel, 20. augustil kihutavad kaherattalised Tihemetsas ja kuu viimasel nädalavahetusel selguvad kõigi masinaklasside medalivõitjad Tartumaal Lange rajal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles