Selgusid Pärnumaa koidulaulikud

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: http://www.endla.ee/6463

Luulevõistluse "Koidulauliku valgel" maakonnavooru võitsid Mari-Liis Puust ja Anett-Hildegard Laarmann, kes esindavad Pärnumaad 15. üleriigilisel noorte etlejate võistlusel.

L. Koidula memoriaalmuuseumis toimunud võistlusel osalesid kaheteistkümne kooli etlejad. Põhikooli osas hindas žürii parimaks Tori põhikooli 9. klassi neiu Mari-Liis Puusti, kes esitas Lydia Koidula “Kaugelt koju tulles” ja tänavuse luulekonkursi kaasautori Paul-Eerik Rummo “Me hoiame nõnda ühte”. Puusti juhendas õpetaja Elve Katai.

Teise koha põhikooliastmes pälvis Aleksandra Soobik Sauga põhikooli 9. klassist (juhendaja Mari Leesar) ja kolmanda koha Rainis Rullingo Juurikaru põhikooli 5. klassist (juhendaja Epp Rasva).

Žürii eriauhinna said Kilingi-Nõmme gümnaasiumi üheksandik Kristiine Soop (juhendaja Ly Kuningas) ja Paikuse põhikooli viiendik Julia Laidvee (juhendaja Sirje Tuulemäe).

Gümnaasiumiosas võitis Kilingi-Nõmme gümnaasiumi abiturient Anett-Hildegard Laarmann, kelle ette kantud Koidula luuletus “Kaljukiri” ja Rummo “Puudel õitsevad leevikesed” viivad ta üleriigilisele võistlusele. Laarmanni juhendas Ly Kuningas.

Žürii hindas teise koha vääriliseks Vändra gümnaasiumi 11. klassi õpilase Egle Enkvisti esituse (juhendaja Anne Vaher) ja andis kolmanda koha Häädemeeste keskkooli abituriendile Anneli Lehtlale (juhendaja Kaire Laine).

Luulevõistluse "Koidulauliku valgel" Koidula kaasautor on tänavu Paul-Eerik Rummo, säravaim eesti luule uuendaja, 60ndate kassetipõlvkonna esindaja ja tollaste noorte lemmik, kellel jaanuaris on tulemas 70. sünnipäev.

15. üleriigiline noorte etlejate võistlus toimub 12. detsembril ja selle korraldab Pärnu Koidula gümnaasium.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles