Uued raamatud

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Uusi raamatuid tutvustab Malle Koger Pärnu keskraamatukogust.

“Leidliku lõpuga lood üheaastastele lastele”

Sõnamänguline jutukogumik viib kõige nooremad raamatusõbrad maailma, mis on neile ühtaegu nii koduselt tuttav kui põnevust pakkuvalt uudne. Toredad pildid kutsuvad lapsi kuulama lugusid ja õpetavad tundma paljusid loomi ja lelusid. Selle raamatu kaante vahel võib päeval kihutada punase bussi või sinise rongiga, õhtul uurida kuud ja tähistaevast koos uudishimuliku koerakesega.

Koolibri.

“Õudusjuttude varalaegas”

Rohkete illustratsioonidega õudusjuttude kogumik. Tegelasteks vaimud, vampiirid, kummitused, vereämblikud ... Raamat on mõeldud vilunud hirmusõbrale, kes otsib põnevust ja kellele meeldivad fantaasiarikkad jutud. Tõlkinud Karin Suursalu.

Sinisukk.

Jaan Rannap, “Oi-oi, Jaana!”

Raamatu peategelane Jaana on pisike andekas tüdruk, kellele meeldib huvitavaid lugusid välja mõelda ja sündmusi vahel pahupidi pöörata. Kord ütleb ta, et vihm puhub, päikest sajab ja tuul loojub. Siis teatab ta, et oskab hanede keelt. Niisuguste lennukate mõtetega tüdruk on Jaana. Pildid on joonistanud Everi Vähi.

TEA.

Lembit Uustulnd, “Ta ujub siiski ...”

Tallinki laevakapten ja kirjanik, mitme haarava mereromaani autor Lembit Uustulnd on sedapuhku kirjutanud loo lastele. Ilmselt hakkavad seda raamatut armastama kõik väikesed ja suuremad poisid, sest on ju laevasõit ja elu merel üks ütlemata põnev asi. Raamat on pooldokumentaalne. Saame tuttavaks reisilaeva ja sealsete ametimeestega. Raamat on kirjutatud paeluvalt ja hea huumoriga. Kujundanud ja pildid joonistanud Anne Pikkov.

Varrak.

Lemony Snicket, “Hirmuhaigla”

Ilmunud on 8. raamat menukast sarjast „Sari õnnetuid lugusid“. Selle raamatu lehekülgedelt leiate rusuvaid üksikasju, nagu kahtlustav poodnik, mittevajalik operatsioon, narkoos, südamekujulised õhupallid, jahmatavad uudised tulekahju kohta. Lugu on kirja pandud muheda huumoriga.

Draakon & Kuu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles