Saksa keele õppurid tähistasid Nikolausi päeva

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saksa keelt õppivad seitsmendikud tähistasid Kuninga tänava põhikoolis Nikolausi päeva.
Saksa keelt õppivad seitsmendikud tähistasid Kuninga tänava põhikoolis Nikolausi päeva. Foto: Ene Kübarsepp

Pärnu linna saksa keele aineühenduse eestvõttel toimuvad kooliaasta vältel üritused saksa keelt õppivatele õpilastele, eile tähistati Pärnu Kuninga tänava põhikoolis Nikolausi päeva.
 

“Saksamaal ei külasta lapsi päkapikud, seetõttu on väga oodatud  nigulapäeval, 6. detsembril Nikolaus, keda peetakse jõuluvana lähimaks abiliseks ja kes toob samuti lastele kinke ja maiustusi,” selgitas Ene Kübarsepp, Pärnu linna saksa keele aineühenduse juht.  

Nikolausi päeva tähistas Kuninga tänava põhikooli saalis poolsada 7. klasside õpilast Pärnu linnast ja Sindist: Epp Suigusaare ja Aive Rantala õpilased Kuninga koolist, Tiia Reiksaare lapsed Raeküla koolist ja Sindi gümnaasiumist ning Ene Kübarseppa kasvandikud Sütevaka humanitaargümnaasiumist.

Kübarsepa jutu järgi olid saksa keele õppureid tantsuga tervitama tulnud Kuninga kooli algklasside väikesed päkapikud Marge Rulli juhtimisel. Räägiti Nikolausist, nigulapäeva- ja jõulukommetest, lauldi, mängiti, võisteldi viktoriinis ja sõnavara tundmises. Ürituse juhtimine ja žürii töö oli Kuninga kooli 9. klassi saksa keele rühmal.

“Saalis viibis mingil hetkel sadakond õpilast ja see paneb mõtlema, et õpilaste arv seab  ettevõtmisele piirid: kõikide koolide selle vanuseastme õpilasi korraga kokku kutsuda ei saa, seltskond läheb liiga suureks,” ütles Kübarsepp.

Saksa keele aineühenduse juhi ütlust mööda tahavad õpetajad ikka pidevalt midagi teha, et märku anda: saksa keel on veel olemas! Keeleõpetajad soovivad, et saksa keel koolide õppekavast ei kaoks.

Järgmine saksa keelt õppivate laste ülelinnaline jõuluhõnguline üritus on juba 14. detsembril. See on mõeldud 6. klassidele ja ettevõtmise korraldab Ülejõe gümnaasium. Kevade poole saavad kokku 8. ja  9. klassid.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles