Jazzklubi aasta lõpetab nonett

Andris Tammela
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Endla Jazzklubi lõpetab Raul Söödi Deeper Sound.
Endla Jazzklubi lõpetab Raul Söödi Deeper Sound. Foto: Erakogu

Endla Teatrikohvikus tegutseva Jazzklubi tänavusel viimasel kontserdil astub üles üheksaliikmeline kollektiiv, Raul Söödi Deeper Sound.

Saksofonist Söödi nonetti kuuluvad Keio Vutt (saksofon), Meelis Vind (bassklarnet), Mihkel Metsala (trompet), Eduard Akulin (tromboon), Virgo Sillamaa (kitarr), Holger Marjamaa (klahvpillid), Mihkel Mälgand (kontrabass) ja Toomas Rull (trummid). Kooslus esitab Raul Söödi originaalloomingut, mille seas on nii jazz'i, bigbändi muusikat kui orkestriseadeid.

Jazzklubi eestvedaja Ülle Jantsoni teatel on Sööt tulihingeline jazz-muusik, helilooja ja seadja, kes kirjutab muusikat eri suurusega jazz'ikoosseisudest sümfooniaorkestriteni. Tema heliloomingut ja seadeid on esitanud Norra ringhäälingu orkester, Hollandi Metropole orkester, Estonian Dream Big Band, Tallinna ja Pärnu linnaorkestrid, Vanemuise sümfooniaorkester, XXI sajandi orkester jt.

Sööt on õppinud Valga lastemuusikakoolis klaveri erialal ja G. Otsa nimelises Tallinna muusikakoolis Villu Veski käe all saksofoni. Ta on tudeerinud Rootsis, Taanis ja USAs.

Sööt on Eesti muusikaakadeemia ja Tartu ülikooli Viljandi kultuuriakadeemia õppejõud.

Endla Jazzklubi algab Teatrikohvikus reedel kell 21.30 ja on kuulajatele tasuta.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles