„Koidulauliku valgel” toob kokku noored etlejad üle riigi

Ille Rohtlaan
, Koidula kooli õppealajuhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Skulptuur Koidula gümnaasiumi fuajees.
Skulptuur Koidula gümnaasiumi fuajees. Foto: Urmas Luik

Üleriigiline etlejate konkurss „Koidulauliku valgel” toob Pärnusse luulelugejaid pea kõigist Eesti maakondadest, võistluse kaaskorraldaja Koidula gümnaasiumi jaoks on see ühtlasi kooli aupäevade üks avaüritus.

12. detsembril Koidula muuseumis aset leidval etlemisvõistlusel on Lydia Koidula kaasautor Paul-Eerik Rummo, säravaim eesti luule uuendaja, 60ndate kassetipõlvkonna jõuline esindaja ja tollaste noorte lemmik, kellel on jaanuaris tulemas 70. sünnipäev.

Võistlust peetakse juba 15. korda ja Koidula gümnaasiumi huvijuhi Aira Petersoni  sõnul on iga aastaga osalejate valik lõppvõistlusele raskemaks muutunud: piirkondlikel võistlustel osalejate hulk on kasvanud ja väga häid lugejaid on rohkem. Nii on näiteks sel aastal lisakohta palunud Saaremaa ja Tallinna piirkond.  

„Et eelmisel aastal oli 11. detsembril suur lumetorm, mis pidi ürituse peaaegu ära jätma, on tänavu osalejate hulgas tütarlaps Valgamaalt, kes eelmisel aastal lume tõttu oma kodutalust tulema ei pääsenud,” rääkis Peterson.  

Osalejate arvukus näitab tõsist huvi ja traditsiooni tugevust. Registreerunuid on kõigist Eesti maakondadest, välja arvatud Ida-Virumaa ja Hiiumaa. Aastast 1997 toimuva võistluse teine korraldaja on Koidula muuseum.

Koidula gümnaasium aga peab oma traditsioonilisi Lydia Koidulale pühendatud aupäevi 12.-22. detsembrini:  kavas on pea 40aastase ajalooga sõpruskohtumine –teadmiste võistlus naaberkooli ühisgümnaasiumiga, klassidevahelised kultuuriviktoriinid, jõulukontsert lastevanematele, õpilasesinduse korraldatud heategevuslik jõululaat ja jõulupeod.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles