Are vallakeskuses oli valla koolide jõululaat

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jõululaat.
Jõululaat. Foto: Leelo Lusik

Eile pärastlõunane aeg oli vallakeskuse väikeses saalis kaupmeeste päralt, sest teist aastat järjest toimus valla koolide, Suigu lasteaia-algkooli ja Are põhikooli ühine jõululaat.

Kell 15 avas vallavanem laada ja kauplemine võis alata. Suuremad kaupmehed arvutasid ise raha kokku, lasteaialastel olid abiks emmed-issid. Lauad olid kauba all lookas: müüdi käsitööd, ravimtaimi, hoidiseid, piparkooke, piparkoogitainast, jõulukaarte, jõuluehteid, leivajuuretist, maiustusi jms.

Müüjaid oli palju, aga ka ostjaid. Kohal oli hulk vallarahvast. Mõni kurtis küll, et laada alguse kellaaeg oli tööinimese jaoks veidi varajane, aga tühjade kätega ei jäänud keegi.

Fuajees oli avatud Suigu lasteaia-algkooli kokkade jõulukohvik, kus soovijad said morssi, torti, kringlit ja muud suupärast osta. Paljud, kes ainult vaatama tulid, lahkusid suurte koormatega, suud matsumas peas.

Suures saalis toimus jõululaadaga samal ajal jõulurammumehe võistlus, kus osales üheksa tugevamat poissi. Toimus jõulukoti hoidmine, päkapiku kandmine ja hantli tõstmine. Tugevaim poiss oli Risto Kalde, talle järgnesid Silver Teearu ja Renno Räim.

Müügist saadud tulu läheb Suigu lasteaias-algkoolis kevadise ekskursiooni rahastamiseks. Are põhikooli kauplejatest kogus mõni klass kollektiivselt oma ürituse jaoks raha, osa müüjaid teenis aga jõuludeks kommiraha.

Jõululaat oli vahva ja loodetavasti traditsioon järgmisel talvel jätkub.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles