Liigseismine ja immuunsüsteem

, joogajuhendaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PP

Liigse seismisega on enamik meist vahetevahel kokku puutunud. Selle ilmingud on väsimus ja alaseljavalud. Ülearune seismine põhjustab ummistusi eelkõige neeru- ja kusepõiekanalites. Järgnevate punktide enesemassaaž või mõjutamine akukleebistega võimaldab Qi energiaringlust taastada.

Punkt Annetada Neerudes ehk SAN JIAN SHU (esimesel pildil) asub teise–kolmanda nimmelüli vahel ehk naba kõrgusel selja keskteljest 1,5 sõrmelaiuse kaugusel. Mõjutamine aitab leevendada nimmevalusid (lumbalgiat), vereloomekahjustusi, hormonaalhäireid, energia seiskumist kusepõiekanalis.

Punkt Tahte Asupaik ehk ZI SHI asub teise ja kolmanda nimmelüli vahel ehk naba kõrgusel selja keskteljest kolme sõrmelaiuse kaugusel. Mõjutamine aitab leevendada apaatiat ja hirmuseisundit, aknet ja ekseemi ning energia seiskumist kusepõiekanalis.

Selle piirkonna energia liikumise taastamiseks pange rusikas käed alaseljale ja hõõruge nimmepiirkond sõrmenukkide abil soojaks, tehke seda umbes 1,5 minutit.

Kui probleemid on pikaajalised, tuleks korrata sellist massaaži mõne minuti pärast nii kaua, kuni nimmeosa hakkab kergelt higistama. Tekkiv sisemine kuumus on jõud, mis aitab käivitada tervenemise protsessi.

Tuleb mõista, et ühest või kahest korrastki võib saada abi, kuid krooniliste probleemide puhul peaks oma alaseljale massaaži võimaldama vähemalt kord päevas kuni vaevuste kadumiseni.

Akupunkt Elegantne Häärber ehk SHU FU (teisel pildil) asub rangluu all lohus, keha keskmest kahe sõrmelaiuse kaugusel. Selle punkti mõjutamine tugevdab immuunsüsteemi, tõstab energiataset ja aitab kõrvaldada tõkestusi neerukanalis. Leevendab astma-, köhavaevusi, vähendab depressiooni.

Sellele punktile peaks vajutama umbes minuti keskmiste sõrmedega, mõlemale poole korraga. Energia blokeeringuid selles punktis vabastatakse ka akupunktuurkleebise “Pure Energy” (“Puhta energia” kleebised keha loomuliku energia taastamiseks) kasutamisega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles