Kaevukaante olemasolu kaevudel tuleks kontrollida ja süüdlasi karistada

, Viinahaualt, Tori vallast
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaevuluugita tuletõrje veevõtu koht Pärnus Lubja tänaval.
Kaevuluugita tuletõrje veevõtu koht Pärnus Lubja tänaval. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Pärnu Postimehes oli Andris Tammela kirjutis selle kohta, et lugeja vihje peale kaeti ohtlik veevõtukoht Pärnus Lubja tänaval.

Meedias on pidevalt juttu olnud sellest, et kaaneta kaevudesse on sisse kukutud ja kukkumine on lõppenud juba mitme inimese surmaga.

Kanalisatsiooni- ja muudel kaevudel peaksid kaaned olema kohustuslikud. Kaevukaante olemasolu tuleks kontrollida ja teha need kohustuslikuks. Kui kaevul kaant peal pole, tuleks süüdlast karistada, näiteks trahviga.
Kui juba kaaneta kaevu on kukkunud surnuks mitu inimest, siis kes selle eest vastutab? Kui keegi on kaevu surnuks kukkunud, sest kaant pole kaevul peal olnud, on keegi ju süüdi, suisa surma põhjustamises süüdi hooletuse või ükskõiksuse tõttu.

Igal kaevul on omanik ja see on kohustatud oma kaevud üle vaatama, et kaas neilt ei puuduks.

Kui praegu rõhutatakse, et igal liiklejal peab olema helkur ja helkurvest ning kui keegi maanteel ilma helkurita liigub, võidakse teda trahvida. Kõik see on õige, sest inimene peab liikluses nähtav olema oma elu ja tervise huvides. Samal ajal peavad kaevudelgi kaaned olema inimeste elu ja tervise hoidmise nimel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles