Kaheksa sõnaseppa selgitas välja Pärnu parima lavaluuletaja

Pärnu Postimees
Copy
11. korda toimunud lavaluule võitluse Pärnu Prõmm võitis Raul Majas (paremalt) Leonora Palu ja Jaak Kännu ees. Lilli Tölp
11. korda toimunud lavaluule võitluse Pärnu Prõmm võitis Raul Majas (paremalt) Leonora Palu ja Jaak Kännu ees. Lilli Tölp Foto: Lilli Tölp

Kultuuriklubis Tempel toimunud lavaluule võistlusel Pärnu Prõmm napsas kaheksa osaleja seas esikoha Raul Majas.

11. korda toimunud Pärnu Prõmmi eelfinaalis osalesid Daivi Jõerand, Aavo Kubja, Karel US, Mikk Pärg, Kalev Mäesalu, Leonora Palu, Raul Majas ja Jaak Känd.

Finaali pääsesid Palu, Känd ja Majas, kellest viimasena mainitu pälvis publiku ja tarkade klubi hinnangul esikoha. Septembri lõpus Tartus korraldatavasse Eesti lavaluule finaali pääses ka napilt teiseks jäänud Leonora Palu. Jaak Känd teenis finaalis kolmanda koha.

Tarkade klubisse kuulusid Margit Peterson, Ivar Sild ja Andres Tölp. Prõmmijaid hindas veel kolm laudkonda publikut ja võistlust vedas Jaak Eamets.

Eel- ja finaalvooru vahepeal esines luuletaja Ivar Sild luule- ja muusikakavaga “Kohanematus”. Väljaspool arvestust laulis-luuletas Templi patroon Andres Tölp.

Poetry slam ehk eesti keeli prõmmimine (ka slämmimine) on võistlus, kus luuletajad esitavad limiteeritud aja jooksul oma loomingut, mis pole paberkandjal ilmunud. Üldjuhul hindab etteasteid publik, vahel kasutatakse tarkade klubi arvamust.

Raul Majas saavutas mullu prõmmimise Eesti finaalis kolmanda koha.

Eesti meister sõidab aasta lõpul Itaaliasse Euroslamile. Kaks korda on koduriigi meistrina seal osalenud Jaak Känd, saavutades 2012. aastal seitsmenda ja 2017. aastal 11. koha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles