Hooldatud niiduk kestab kauem ja säästab kütust

Meelis Kalme
, Reporter
Copy
Tanni-Vakoma tehnikul Eeri Juurikal on käed tööd täis: muruniidumasinate hooldetöökodades on järjekorrad praegu päris pikad.
Tanni-Vakoma tehnikul Eeri Juurikal on käed tööd täis: muruniidumasinate hooldetöökodades on järjekorrad praegu päris pikad. Foto: Mailiis Ollino

Kevadest sügiseni on eramuomanike asendamatu abiline muruniiduk. Selleks, et tubli abimees alt ei veaks, tuleks kevadel masina töökorda seadmisele pisut enam tähelepanu pöörata.

Lihtsam on neil, kes mullu sügisel olid virgad ja leidsid enne aparaadi talvekorterisse lükkamist hoolduseks aega. Kes aga masina pärast viimast niitmist otse kuuri lükkas, peab natuke rohkem vaeva nägema. Aastahooldus tuleks ära teha aga igal juhul.

Kuigi märksa mugavam on hooldustööd spetsialistil lasta teha, saavad osavamad meistrimehed raha kokkuhoiu mõttes enamiku töödega koduski hakkama. See nõuab vaid enamlevinud riistu ja lihtsamate töövõtete tundmist.

Pärnus aiamasinate müügi ja hooldusega tegutseva OÜ Tanni-Vakoma juhatuse liige Kalju Post sõnas, et niiduki hea tervise huvides võiks sellel kord aastas vahetada karteris oleva õli ja süüteküünla ning õhufiltri.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles