Koidula kool peab jõululaata ja korraldab töötube

, Koidula gümnaasiumi 12a klassi õpilane
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Koidula gümnaasium.
Pärnu Koidula gümnaasium. Foto: Urmas Luik

Pärnu Koidula gümnaasiumi õpilasesindusel on käed-jalad tööd täis, et korraldada jõuluajal koolis põnevaid ja vahvaid üritusi.

Esmaspäeval, 19. detsembril toimub Koidula koolis esimest korda jõululaat. Sellest on kutsutud osa võtma kõik, kellel vähegi on tunne, et sooviks midagi müüa, olgu need siis piparkoogid, muffinid, joonistatud jõulukaardid või käsitsi tehtud jõuluehted.

Peale hea kogemuse on laadalistel võimalus teenitud tuluga anda oma panus Pärnu kodutute loomade varjupaiga toetuseks. Annetamine ei ole kohustuslik, vaid igaühe südametunnistuse järgi. Müügiletid pannakse välja esimese korruse pikka koridori ja fuajeesse ja müük läheb lahti vahetundidel.  

Jõululaadal korraldatakse loterii, kus iga loos võidab. Mängu pannakse asjad, mida heatahtlikud õpilased 18. detsembrini aktiiviruumi tuua võivad. Kogu tulu läheb samuti loomade varjupaiga heaks, et teha sealsed jõulud rikkalikumaks.

Teisipäeval, 20. detsembril  korraldavad 3. ja 4. tunni ajal õpilasesinduse aktiivi päkapikud  1.-4. klassi õpilastele töötube. 3. tund on 1.-2. klassi laste päralt ja 4. tund jääb 3.-4. klassile.

Võimalik on osa võtta muusika töötoast. Eriti vahva on poiste töötuba, kus suuremad õpetavad väiksemaid lipsusõlme siduma.  Koos aktiivlastega saab piparkooke kaunistada, paberist loomi voltida, kabet ja malet õppida. Tüdrukud proovivad, kuidas erisuguseid patse punuda.

Töötubadesse on vaja registreerida, nii et kõigil tuleb varakult mõelda, mis kõige enam huvi pakub.

Teisipäeva õhtul on ka Koidula gümnaasiumi jõulupidu, kus esinevad solistid ja kaks bändi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles