Endla püsitrupis teeb homme debüüdi Peeter Tammearu

Anu Jürisson
, kultuuritoimetaja
Copy
John Falstaffina astub peaosas Pärnu publiku ees üles Peeter Tammearu. Kaalukas roll kodanik Frank Fordina on Märt Avandilgi.
John Falstaffina astub peaosas Pärnu publiku ees üles Peeter Tammearu. Kaalukas roll kodanik Frank Fordina on Märt Avandilgi. Foto: Gabriela Liivamägi

Peaosa homme Endlas lavale jõudvas William Shakespeare’i komöödias on ühtlasi esimene töö Peeter Tammearule Pärnu teatri püsitrupis. Aastaid mujal linnades Viljandis, Tallinnas, Kuressaares teatritööd teinud, on ta nüüd Endla loomingulise juhi Ingomar Vihmari kutsel sünnilinnas tagasi.

“Inks küsis: “Kas sa Falstaffi teed mul?”. Ma ütlesin: “Davai.” Oligi kõik,” tutvustas Tammearu Endla truppi sattumist.

Homme Endla suures saalis esietenduv maailmakuulus komöödia “Windsori lõbusad naised” toob Pärnu teatrisse esimest korda külalistena teisigi näitlejaid. Gert Raudsepa, kellel pärast teater NO99 uste sulgemist oli esimest korda rohkem aega. Ja noore näitleja Karl-Andreas Kalmeti.

“Siin tükis on nii palju meesosi ja tavaliselt on nii, et kui sul on näitlejaid lisaks vaja, pead sa hästi kaua ­otsima, sest kõigil on palju tööd ja pole aega. Ses mõttes läks väga hästi. Neile tuli vaid korra helistada ja kõigile klappis. Ju see valik oli õige siis,” avaldas Vihmar heameelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles