Tihemetsa krossirajal kihutati lumes, vihmas ja päiksepaistes

Copy
Fotol vasakult: Rogert Room (Paikuse motoklubi), Jan Jakobson ja Aleksei Vinogradov.
Fotol vasakult: Rogert Room (Paikuse motoklubi), Jan Jakobson ja Aleksei Vinogradov. Foto: Motostart Photography

Möödunud laupäeval võisteldi Eesti hobikrossiklubi (EHKK) karikasarja teisel etapil Tihemetsas Lauri krossirajal. Osalejaid üllatas varahommikul maha sadanud lumi, siis kaunis päikesepaiste ja õhtupoole külastas üritust kerge vihmasabin. Kuna aga motokross ei sõltu ilmast, pakuti taas põnevat võidusõitu kogu päeva.

Avalöögi tegi Retro, EVO ja MX60 klassi ühisstart, kus parimat minekut näitas Kristo Saar, võttes mõlemast sõidust maksimumpunktid. Teise koha jagamine käis aga teise sõidu lõpuni, kui esimese sõidu parema tulemusega jäi peale Maris Miezitis Lätist ja hea sõidu teinud Juku Saar hõivas poodiumi viimase astme.

Järgnes 85AMA, naiste ja 2Takti ühisstart, kui kurvist tormas rajale veenva eduga Teele Raja, kes juhatas seltskonna metsaosa liivatõusudeni. Sõidu arenedes õnnestus 2Takti arvestuse võistlejatel mööduda ja jagada ära üldjärjestuse kõrgemad kohad. Veenvalt mõlema sõiduvõiduga läks etapivõit Aimar Plataisile (Tihemetsa motoklubi), kes edestas Hugo Norki ja Axel Tombakut. Naiste parimaks osutus Raja Agnes Võsanurme ja Krissu Konoplitski ees. 85AMA klassis läks Otto-Mattias Rootalule esikoht Rommi Semenovi ja Robin Kruuse ees.

Päeva kogenumate ehk MX40+MX50 klassi start tõi rajale tugeva võidusõidu poodiumikohtadele, kus peategelasteks tõusid Tarmo Jaasi-Tamm ja Erki Privoi. Kolmanda koha nimel käis äge andmine Taimar Taaberi ja Taivo Tilga vahel. Kokkuvõttes lõpetas Jaasi-Tamm poodiumi kõrgeimal astmel, Privoi oli teine ja Taaber kolmas. MX50 arvestuses võit Aivo Rabbile (Paikuse motoklubi), teine oli Argo Laherand ja kolmas Raul Orumaa.

Algajate ja aeglaseimate klass tõi rajale päeva suurima võistlejate arvu. Seal korjas maksimumi Andrus Turja, edestades Aron Annervieki ja Ahti Tulli. Tänu sellele tagasid kolm meest koha kiiremasse, MXC klassi järgmiseks etapiks.

MXC klassi nimekirjast võis leida päeva kiireima naisvõistleja Kadri Ehamäe, kes tänu motivatsioonipuhangule jättis pea kõik MX klassi mehed pika ninaga ning võistlus käis esikoha nimel. Avasõidus suutis rünnakule vastu pidada vaid Joonatan Sumero, teises sõidus Marcos Odar, kuid päeva kokkuvõttes läks võit Sumerole, teine koht Ehamäele ja kolmas Odarale.

MXB ehk kiireimas hobiklassis käis samuti tihe võistlus poodiumikohtadele: esikolmik mahtus viie sekundi sisse. Kohad jagati teise sõidu tulemuste põhjal, mis keeras pea peale kogu esimese sõidu punktiskoori. Etapivõidu võttis Mikk Erm, edestades avasõidu võitjat Tanel Turrot. Kolmandaks jäi esimese sõidu teine mees Sander Luik.

MXA ja juuniori klassi ühisstardis tegi mõlemas sõidus puhta töö Jan Jakobson, kelle selja taga käis tihe võistlus teisele kohale. Teise sõidu lõpuks tõestas Rogert Room (Paikuse motoklubi) oma paremust ja viis koju teise koha, kolmanda tulemuse tegi Aleksei Vinogradov. Juuniorides valitses Daniil Balandin Marek Künnapase (Pärnu motoklubi) ja Kairo Katkosilti ees.

Pärast kahte etappi on EHKK karikasarja liider Vinogradov, kes edestab Karel Kutsarit ja Raido Neid. Sari jätkub 8. juunil Põlgaste motokeskuses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles