Silvia Paluoja: Aga rohi, dotsent Raagmaa?

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Ääremaastumise vastu on mitu rohtu, aga valitsus ei kipu neid välja kirjutama.
Ääremaastumise vastu on mitu rohtu, aga valitsus ei kipu neid välja kirjutama. Foto: Henn Soodla

Regionaalplaneerimise dotsent, Tartu ülikooli Pärnu kolledži direktor Garri Raagmaa arvas, et on aeg anda ametisse astunud valitsusele soovitusi regionaalpoliitika tegemiseks. Kuid ta takerdus möödaniku näidetesse võõrsilt ja jõudis lõpupoole koduriiki ja tõdemuseni, mille järgi ­tagavad arengu erasektori töökohad. Rohuretsept jäigi kirjutamata või tuleb see jätkuartiklis, nagu arvamuse autor vihjas. Seniks aga pakun mõtteainet, kuidas olukorrale diagnoosi panna, et toimivat ravivõtet kasutama hakata.

Laias laastus on riigi täielikku pealinna poole kaldu keeramiseks jäänud teha veel kaks sammu: lagundada ­toimiv ühistransport ja lõpetada posti kojukanne maal. Mõnda aega tagasi ähvardas eestimeelsuse minetanud ja ennast Omnivaks ristinud riigiette­võte AS Eesti Post maainimesi sellega, et hakkab kulude kokkuhoiu nimel neile ajalehti-ajakirju postkasti tooma kahel päeval nädalas.

Näiliselt tasuta ühistransport on ahendanud kaugemate kantide ela­nike liikumisvõimalusi, sest mitu kommertsliini on selle maksumaksja taskust kinnimakstava eksperimendi tulemusena suletud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles