Marika Valter: Kaasakem julgemalt noori!

Copy
Noorte soov linnavolikogu esimehele Andres Metsojale (pildil vasakult teine) on, et neid kasutataks rohkem komisjonide liikmetena ja nende arvamust kuulataks.
Noorte soov linnavolikogu esimehele Andres Metsojale (pildil vasakult teine) on, et neid kasutataks rohkem komisjonide liikmetena ja nende arvamust kuulataks. Foto: Joosep Laik Pärnu Postimees

Viimasel ajal on kohalikus meedias kirjutatud tavatult palju noortest. Käsitletud on nii ­haridusliku erivajadusega kui bussijaama noori. Sel korral puudutaks noorte kaasamist. Üsna hiljuti oli mul tore võimalus osaleda Erasmus+ rahvusvahelisel noortepoliitika kohtumisel, kus eri riikide noored arutasid kohalike võimukandjatega, kuidas saaksid noored senisest rohkem ühiskonnaelus osaleda.

Noored sooviksid olla kaasatud endaga seotud otsustusprotsessi, avaldada arvamust ja aidata valdkonda arendada.

Noori, kes sooviksid Eesti elu korraldamises aktiivselt kaasa rääkida, leidub oma­jagu, ainult võimalusi sõna sekka öelda ei olevat. Vaadates Pärnu kontekstis, selgub, et 2005. aastal loodud linna noortekogu liikmed on kaasatud mitmesse Pärnu linnavalitsuse komisjoni. Selle eest kiitus Pärnu linna noorsoonõunikule Reine Tapile!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles