Marta Lotta Kukk: Tom on kõikidele oma lauljatele kolmanda lapsevanema eest

Laura Vadam
, reporter
Copy
Marta Lotta Kukk alustas Toomas Volli solistitunnis õppimist 2009. aastal.
Marta Lotta Kukk alustas Toomas Volli solistitunnis õppimist 2009. aastal. Foto: Erakogu

Abiturient Marta Lotta Kukk arvab, et Tom, nagu laululapsed õpetaja Toomas Volli kutsuvad, märkas teda esimest korda “Laulukarusselli” konkursil. Tollal paistis tüdruk lastekooris ja laululaagrites oma energiaga alati silma. Ema utsitas piigat tagant, et Tom võtaks ta enda solistitundi.

Nüüdseks on esimesest soolotunnist möödunud kümme aastat. Kuna tollal oli Kukk krutskeid täis, tegeldi alguses just karakteersete lugudega. Pärast häälemuutust võeti ette tõsisemad teosed.

Juunis saab neiu kätte gümnaasiumi lõputunnistuse ja ees ootab eluetapp kodulinnast eemal. Nii lahkub ta Volli laulustuudiost, ent paneb piduliku punkti kontserdiga Endla Jazzklubis, vaatamaks tagasi lauluisaga veedetud ajale. “Tom on hooliv ja kõikidele oma lauljatele kolmanda lapsevanema eest,” rääkis Kukk. “Ta ostab meile kingitusi, kontrollib enne esinemist meiki ja soenguid. Koorireisidel on Tomi käsul lausa tube koristatud.”

Kõikide lõbusatele proovide, etüüd-rollimängude ja lõbusate reiside kõrval võtab Kukk enda sõnutsi kaasa tohutu vokaalse arengu. Kuigi tunnid möödusid tihti rõõmsas meeleolus, mäletab neiu Volli samuti range ja nõudlikuna. “See oli vaid heade tulemuste nimel,” kinnitas laulja.  

Kukk on Tomi juures saanud häälekoolitust 11 aastat. Sellesse aega on mahtunud nii Sügisulu kui Solistica poodiumikohad ja “Laulukarusselli” finaal, raske häälemurdeperiood ja uus hingamine.

Täna õhtul jätab neiu oma lauluisaga justkui hüvasti, viies publiku ajarännakule, kus kõlavad lood esimestest aastatest tänini. Esitusele tulevad palad Volli kunagise õpilase Liisi Koiksoni repertuaarist, sest just teda on Kukk eeskujuks pidanud, samuti Ella Fitzgeraldi loomingust. Neiule ulatavad kontserdil abikäe juhendaja ise, noor virtuoos Robi Salumets ning hea sõber ja andekas muusik Frederik Küüts. Klubis esinevad veel Mirjam ja Kätlin Kits.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles