Eno-Gerrit Link: Tagasi tulevikku

Eno-Gerrit Link
, veebilehe toimetaja
Copy
Eesti riik võiks maapiirkonna elanikele jagada tasuta tahvelarvutid. Siis poleks vaja ei Omnivat ega paberlehti, sest kirjavahetus käiks internetis ja lehedki oleks sealt loetavad.
Eesti riik võiks maapiirkonna elanikele jagada tasuta tahvelarvutid. Siis poleks vaja ei Omnivat ega paberlehti, sest kirjavahetus käiks internetis ja lehedki oleks sealt loetavad. Foto: Liis Treimann

Sügaval Nõukogude ajal, 1980ndate keskpaigas, kui alustasin neljandat või viiendat kooliaastat, pani klassijuhataja septembris kõigi koolijütside ette paberi ja palus kirja panna, milline näeb maailm välja tulevikus ja mida kõike selleks ajaks on leiutatud.

Lapsena sai tuleviku kohta kõige rohkem mõtteainet ilmselt ulmefilmidest, kus näidati kõikvõimalikku imetehnoloogiat, mida toonases igapäevaelus ei osanud ette kujutada: võimsad laserid, ühte ampsu kokku pigistatud imetoit, pilkupüüdvad arvutid ja muu säärane.

Kuna fantaasial võis lasta vabalt lennata, sai siis kõige muu hulgas kirja pandud, et tulevikus ilmuvate ajalehtede järele ei pea igal hommikul kioskisse minema, vaid neid saab lugeda kokkurullitavalt ekraanilt.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles