Väino Linde: Uus biometaanitehas suvepealinna?

Väino Linde
Copy
Paikre biometaanitehas tekitab ilmselt küsimusi nii pooldajate kui vastaste hulgas.
Paikre biometaanitehas tekitab ilmselt küsimusi nii pooldajate kui vastaste hulgas. Foto: Urmas Luik

Juba mõnda aega on tundunud Pärnu volikogu olemine võrreldes Toompeaga üsna vaikne ja unine. Kolmanda silla asukoht sai kenasti paika ja muud vaidlused, mis käsitlesid pärnakate elukeskkonda, olid suhteliselt tagasihoidlikud.

Üldse on trendikas rääkida ja tegutseda selle nimel, et ei jäätmeid ega prügi suunataks niisama põletusahju või kaevataks maa sisse, vaid neist saaks valmistada midagi kasulikku. Seda nimetatakse jäätmete taaskäitluseks, vahel ringmajandusse suunamisekski.

Hoidku taevas, kui kellelgi peaks avalikult selle vastu midagi olema! Seda on veel keerulisem põhjendada kui ajakirjanikel mõne valitsuserakonnaga vaidlusse astuda.

Igatahes oli 16. aprill see päev, mil Pärnu linnavolikogu majandus- ja piirkondliku arengu komisjonide ühisistungil kuulati OÜ Paikre esindajate ülevaadet Pärnusse biometaanitehase rajamise kohta. Meile selgitati, et selline lahendus võimaldaks biogaasi tootmiseks kasutada pea igat masti biolagunevaid jääke reoveesettest toidujääkide ja fekaalideni välja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles