Andres Metsoja: Kolledž tähendab enamat kui kooli

Andres Metsoja
, Pärnu linnavolikogu esimees
Copy
TÜ rektor Toomas Asser, Pärnu linnapea Romek Kosenkranius, TÜ Pärnu kolledži direktor Garri Raagmaa ning Pärnu abilinnapea Marko Šorin: ajalooline koostööleping on alla kirjutatud.
TÜ rektor Toomas Asser, Pärnu linnapea Romek Kosenkranius, TÜ Pärnu kolledži direktor Garri Raagmaa ning Pärnu abilinnapea Marko Šorin: ajalooline koostööleping on alla kirjutatud. Foto: Mailiis Ollino

Aprilliistungil kiitis Pärnu linnavolikogu heaks dokumendi, milles on kirjas Pärnu linna ja Tartu ülikooli koostöö põhimõtted Pärnu kolledži arendamisel. Läinud nädalal allkirjastasid linnapea ja TÜ rektor kokkuleppe. Selles dokumendi kirjaridade ja rahanumbrite taga on pärnakate tahe anda ja saada kõrgharidust Pärnus.

Pärnakad on öelnud nii avaliku arvamuse uuringutes kui vestlustes, et siin soovitakse luua noortele põhjus ja võimalus tulla ja jääda. Soovime juurde heapalgalisi töökohti, mille loomise eeldus on kvaliteetne ja ajaga kaasas käiv haridus.

Peame endale andma aru sellestki, et mitte meie ei vali, kas ja milline kõrgkool meie linnas uksed avab ja avatuks jätab, vaid kõrgkoolid valivad meid: kas meie pakutav keskkond on toimiv, sõbralik ja toetav.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles